1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNAYETİN SIR PERDESİ ARALANIYOR MU
CİNAYETİN SIR PERDESİ ARALANIYOR MU

CİNAYETİN SIR PERDESİ ARALANIYOR MU

Planlayıp öldürdüler

A+A-

 

Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar av tüfeği ile vurularak öldürüldü. Faillerin geride kanıt bırakmamak için hem tüfeği hem de fişekleri aldıkları öğrenildi

Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslar tarafından av tüfeği ile vurularak öldürüldü. Karpaz-Kuruova köyünde annesinin üst katındaki evinde yaşayan Bayraktar’ın omuz ve göğsünden iki el ateş edilerek öldürüldüğü açıklandı. Gece saatlerinde vurulan Bayraktar’ın cansız bedeni dün sabah saatlerinde bir yakını tarafından bulunurken, saldırganların hem cinayet silahını hem de fişekleri aldıkları öğrenildi.Bayraktar cinayetini çözmek için özel ekip oluşturulurken, köy sakinlerinin ifadesi alındı, aile bireylerinin bilgisine danışıldı.

SON GÖRÜŞTÜĞÜ KADIN GÖZ ALTINA ALINDI
Cinayetin aile içi bir husumetten dolayı olabileceği iddia edilirken, Bayraktar’ın telefon dökümlerini inceleyen polis, Bayraktar’ın öldürülmeden önce son görüşme yaptığı aynı zamanda kız arkadaşı olduğu öne sürülen kadın bir şahsı sorgulamak için göz altına aldı. Polisin olayda şüpheli olarak gördüğü iki erkek şahsı da aradığı ileri sürüldü.

BALKONDA CANSIZ YATIYORDU
Eşinden 4 yıl önce resmen boşanmayan ancak ayrı yaşayan iki çocuk babası Mehmet Bayraktar, Kuruova’da annesinin evinin üzerindeki evde yalnız başına yaşıyordu. Lefkoşa polisinde önemli soruşturmaları yürüten Bayraktar dün evinin balkonunda ölü olarak bulundu. Annesi alt katta kendisi üst katta yaşayan Bayraktar’ın yerde yatan cansız bedenini aileyi ziyarete gelen bir yakını buldu.

TÜM POLİS OLAY YERİNE AKIN ETTİ
Polise haber verilmesi üzerine Bayraktar’ın cinayet mahalline giden olay yeri inceleme ekipleri,Adli Şube Ekipleri,Cürümleri Önleme Şubesi Ekipleri ve Adli Tıp Uzmanı uzun süren incelemeler yaptı.Lefkoşa, Gazimağusa ve İskele Polis Müdürleri de cinayet soruşturmasını yakından takip etti. Olay mahallinde gerçekleştirilen incelemelerin ardından Bayraktar’ın cesedi otopsisi yapılmak üzere Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

OMUZ VE GÖĞSÜNDEN VURULDU
Olay yerinde uzmanlar tarafından yapılan incelemenin ardından ölü bulunan Bayraktar’ın cinayete kurban gittiği açıklandı. Polis tarafında yapılan açıklamada, “18 Haziran tarihinde, saat 01.00 sıralarında, Kuruova’da, Mehmet Bayraktar kalmakta olduğu evin balkonunda, meçhul şahıs veya şahıslar tarafından av tüfeği ile omuz ve göğüs kısmına iki el ateş edilmek suretiyle taammüden öldürülmüştür” denildi. Polis soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, cesedine otopsi sonucu Bayraktar’ın ateşli silah yaralanmasına bağlı iç organ hasarı ve iç -dış kanama sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

ANNESİ KÖPEĞE ATEŞ ETTİKLERİNİ SANDI
Bayraktar cinayetini çözmek için özel ekip oluşturulurken, köy sakinlerinin ifadesi alındı, aile bireylerinin bilgisine danışıldı. Bayraktar’ın alt katında oturan annesinden alınan ifadede gece saatlerinde silah sesi duyduğunu ancak sürekli köpeklere ateş edildiği için sesleri umursamadığını söylediği öğrenildi. Cinayeti çözmek için Bayraktar’ın tüm çevresi ve tüm ailesinden ifadeler alınırken, olayın aile içi bir husumetten dolayı olabileceği iddia edildi.

CİNAYET PLANLI
Elde edilen bilgilere göre ise meydana gelen cinayet şöyle gerçekleşti. Gece saat 01.00 sıralarında kimliği belirsiz şahıs veya şahıslar Bayraktar’ın evinin kapısını çaldı. Bayraktar kapıyı açar açmaz ev tüfeği ile iki el ateş eden şahıslar, hem cinayet silahı olan av tüfeğini hem de boş fişekleri alıp olay yerinden kaçtı.

KANITLARI YANLARINDA GÖTÜRDÜLER
Cinayet silahının olmaması ve fişeklerin saldırganlar tarafından alınması balistik incelemeyi imkânsız hale getirdi. Bayraktar’ın vücudundan çıkarılan saçmalara balistik inceleme yapılmasının zor olduğu, inceleme için silah ve fişeklere ihtiyaç olduğu öğrenildi.

ÖNEMLİ SORUŞTURMALAR YÜRÜTÜYORDU
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube’de mesai tahkikatta görev yapan ve eşinden 4 yıldır ayrı yaşayan Bayraktar, annesinin üst katındaki evine taşınmıştı. İki çocuk babası Bayraktar, önemli soruşturmalar yürütüyordu. Son olarak 23 Aralık 2013 tarihinde Dr.Remzi Gardiyanoğlu’na Lefkoşa’daki kliniğinin önünde düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili soruşturmayı sürdürüyordu. Ayrıca 4 yıldır bir yolsuzluk olayı ile ilgili soruşturma yürüten Bayraktar’ın nakil için 6 kez başvuru yaptığı, eski eşi ile mali konular yüzünden sorunlar yaşadığı öne sürüldü.

CUMA GÜNÜ UĞURLANACAK
Cinayete kurban giden Bayraktar’ın ölümü polis teşkilatını, ailesini, sevenlerini yasa boğarken, Bayraktar’ın Cuma günü düzenlenecek resmi ve dini törenlerin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.