1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNAYETTEN MAHKUMDU FİRAR ETTİ, KKTC'DE YAŞIYOR!
CİNAYETTEN MAHKUMDU FİRAR ETTİ, KKTC'DE YAŞIYOR!

CİNAYETTEN MAHKUMDU FİRAR ETTİ, KKTC'DE YAŞIYOR!

Cinayetten mahkumdu firar etti, 6 yıldır ­KKTC’de yaşıyor

A+A-

Ülkeye, Girne Turizm Limanı’ndan 2011 yılında sahte pasaportla giriş yapan İlker Aydar’ın, 2005 yılında Adana’da 4 kişinin öldürüldüğü bir olaydan üç kez ömür boyu hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Elmas TOKAY

KKTC’ye 6 yıl önce Turan Bilir adına düzenlenen sahte pasaportla giriş yapan ve o günden beridir Gazimağusa’da yaşayan İlker Aydar, polise yapılan ihbar üzerine geçtiğimiz gün tutuklandı. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre İlker Aydar, 2005 yılında Adana’da 4 kişinin öldürüldüğü bir olaydan üç kez ömür boyu hapis cezası aldı. Çete üyeliğinden 26 yıl, adam öldürmek suçundan da üç kez ömür boyu hapse mahkum olan Aydar, cezaevinden firar ettikten sonra 2011 yılında sahte pasaportla KKTC’ye kaçtı. 6 yıldır KKTC’de yaşayan İlker Aydar’ın ülkeye Girne Turizm Limanı’ndan girdiği tespit edildi.

Aydar’la ilgili olarak Polis Genel Müdürlüğü’nün Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Müdürlüğü ile bağlantıya geçtiği ve resmi yazının beklendiği öğrenildi.

Aile yakınları Aydar’ı sakladı

Mahkeme emriyle geçtiğimiz gün tutuklanan ve Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak hakkında soruşturma maksatlı tutukluluk emri alınan İlker Aydar, dün tutuluk süresinin dolmasının ardından yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Aile yakınları, mahkeme avlusundan basının görüntü almaması için Aydar’ı saklamaya çalıştı ve basına tepki gösterdi. Basına saldırmaya çalışan aile yakınları, Girne Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi’nin olaya müdahale etmesiyle engellendi.

Mahkemede Adana’daki suçu konuşulmadı

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzuruna çıkarılan zanlı İlker Aydar’la ilgili olarak, Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Yalgı Döşenci, zanlının sahte pasaportla girişiyle ilgili şahadet verdi.

Döşenci zanlı İlker Aydar’ın “Sahtelenmiş Resmi Evrağı Tedavüle Sürme”, “Sahtekârlıkla Kayıt Temini” ve “Başkasının Kimliğine Bürünmek” suçlarından tutuklandığını söyledi. Zanlının adaya giriş yaptığı sahte pasaportun bulunduğunu ve incelemeye gönderildiğini ifade eden Döşenci, henüz bir inceleme sonucunun gelmediğini kaydetti.

Soruşturmanın devam ettiğini ve alınması gereken ifadeler olduğunu kaydeden Döşenci zanlının 2 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Sunulan şahadeti dikkate alan mahkeme, istenen tutukluluk emrini verdi.

Çete üyesi olduğu iddia ediliyor

KKTC’de 2011 yılından bu yana başkasının kimliğine bürünerek yaşamını sürdüren 50 yaşındaki İlker Aydar’ın Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde korku ve sindirme yoluyla haksız kazanç sağlamak için suç örgütü kurdukları ileri sürülen ‘Çağlayan’ ve ‘Ozanlar’ çeteleri arasında 2005 yılında yaşanan çatışmada yer aldığı iddia ediliyor.

Çağlayan çetesinin lideri Namık Kemal Kımızoğlu’nun yasa dışı yollarla yurt dışına kaçarak izini kaybettirmesinin ardından küçük kardeşi, ‘Küçük Çağlayan’ lakaplı Erkan Kımızoğlu, çete üyeleri İlker Aydar, İhsan Akboz ve Kadir Söğüt ile birlikte Ozanlar çetesinin lideri gazinocu Mehmet Ozan’ı oturduğu İnönü Bulvarı Yıldız Apartmanı önünde 2 Temmuz 2005 günü pusu kurup kaleşnikofla taradı. Ozan ile birlikte, Hakan Akkuş, Ali Yılmaz ve Mahmut Akıllı hayatını kaybetti. Adana polisi, Kımızoğlu ile birlikte 35 çete üyesini ‘Süpürge’ adını verdiği operasyonla yakaladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.