1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNAYETTEN YARGILANACAK!
CİNAYETTEN YARGILANACAK!

CİNAYETTEN YARGILANACAK!

Türkiye'den beklenen rapor geldi, davanın seyri değişti

A+A-

Raporda Ali Aziz Zenginses’in Asya Rıdvanoğlu’na çarptığı sırada 'çok süratli' olduğu kayda geçirildi. Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden faydalanılarak hazırlanan raporda, çarpma esnasında aracın 150 kilometrenin üzerinde süratte olduğu yer aldı.

Türkiye'den beklenen rapor geldi, davanın seyri değişti

SÜRAT; SAATTE 150 KİLOMETRNİN ÜZERİNDE

Lefkoşa-Kermiya'da 31 Ağustos 2014'te meydana gelen trafik kazasında Asya Rıdvanoğlu'na çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan Ali Aziz Zenginses’in yargılama sürecinde yeni bir evreye girildi. Davada 'iddia makamı' olarak yer alan Başsavcılık, tarihte ilk kez bir trafik kazası davasında 'adam öldürme' suçlaması getirdi.


• RAPOR: SÜRAT; SAATTE 150 KİLOMETRNİN ÜZERİNDE…  Raporda Ali Aziz Zenginses’in Asya Rıdvanoğlu’na çarptığı sırada 'çok süratli' olduğu kayda geçirildi.  Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden faydalanılarak hazırlanan raporda, çarpma esnasında aracın 150 kilometrenin üzerinde süratte olduğu yer aldı

• İLK KEZ; TRAFİK KAZASINDA ADAM ÖLDÜRME SUÇLAMASI… Başsavcılık KKTC tarihinde ilk kez bir trafik kazası davasında Ali Aziz Zenginses’i Fasıl 154 Ceza Yasası'nın madde 205'teki “Yasaya aykırı bir fiil veya ihmal ile başka bir kişinin ölümüne sebep olan herhangi bir kişi adam öldürme suçunu işlemiş olur” suçundan yargılayacak. Madde 205 “adam öldürme” suçu nedeniyle yargılanan kişiye 'müebbet hapis cezası' öngörüyor.

Lefkoşa-Kermiya'da 31 Ağustos 2014'te meydana gelen trafik kazasında Asya Rıdvanoğlu'na çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan Ali Aziz Zenginses’in yargılama sürecinde yeni bir evreye girildi. Davada 'iddia makamı' olarak yer alan Başsavcılık, tarihte ilk kez bir trafik kazası davasında 'adam öldürme' suçlaması getirdi.

Trafik kazasıyla ilgili olarak Türkiye'den beklenen raporların Başsavcılık’a ulaşmasıyla davanın seyri ve içeriği değişti. Türkiye’den gelen raporda kazanın meydana geliş biçimiyle ilgili detaylı bilgiler yer aldı.

Raporda  Ali Aziz Zenginses’in Asya Rıdvanoğlu’na çarptığı sırada 'çok süratli' olduğu kayda geçirildi.  Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden faydalanılarak hazırlanan raporda, çarpma esnasında aracın saatte 150 kilometrenin üzerinde süratte olduğu yer aldı. Başsavcılık, söz konusu rapor ışığında davaya 'yeni davalar' eklenmesini istedi.

Buna göre Başsavcılık KKTC tarihinde ilk kez bir trafik kazası davasında Ali Aziz Zenginses’i Fasıl 154 Ceza Yasası'nın madde 205'teki “Yasaya aykırı bir fiil veya ihmal ile başka bir kişinin ölümüne sebep olan herhangi bir kişi adam öldürme suçunu işlemiş olur” suçundan yargılayacak. Madde 205 “adam öldürme” suçu nedeniyle yargılanan kişiye 'müebbet hapis cezası' öngörüyor.

Mahkemeye “müebbet” üzerinden yargılama hakkı

YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Başsavcılık bu tavrı, ile yargıca Ali Aziz Zenginses’i 'müebbet hapis cezası' üzerinden yargılama hakkını verdi. Kazanın oluş biçimi ve kazadaki ihmaller zincirini değerlendiren Başsavcılık'ın müebbet üzerinden yargılama talebi mahkemeye çok geniş cezai değerlendirme yetkisi tanıdı. Buna göre diğer ölümlü trafik kazası davalarında mahkeme Fasıl 154 Ceza Yasası'nın madde 210'daki “en fazla 7 yıla kadar hapis cezası verilmesi” durumu ile yargılıyordu. Bu yeni durumda mahkeme Zenginses'i hem madde 210'daki “en fazla 7 yıl”, hem de Madde 205 “adam öldürme” suçu üzerinden “müebbet hapis cezası” üzerinden yargılayacak.

Zanlı 16 Ocak’ta itham edilecek

Ali Aziz Zenginses önceki gün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Asya Rıdvanoğlu'na aracıyla çarparak ölümüne sebebiyet vermek iddiasıyla suçlanan 20 yaşındaki Ali Zenginses’in evrak üzerinden Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesi beklenirken, zanlı 16 Ocak’ta itham edilecek.

İddia makamının beyanı doğrultusunda savunma avukatı Ezer Özsoy oluşturulacak yeni dosyanın incelenmesi ve savunma hazırlamaları gerektiğini söyleyerek davanın ertelenmesini talep etti.

Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları ise sanığın aleyhine getirilen davalardan itham edilmesi için 16 Ocak tarihine ertelenmesi kararı alınırken, zanlının tutukluluğunun devamına emir verildi.

YeniDüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.