1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÇİN'DE AŞIRI SICAKLAR
ÇİN'DE AŞIRI SICAKLAR

ÇİN'DE AŞIRI SICAKLAR

Çin genelinde aşırı sıcaklar devam ederken, ülkenin güneyinde bugün hava sıcaklığının 40 dereceyi aşması tahmin ediliyor.

A+A-

Çin genelinde aşırı sıcaklar devam ederken, ülkenin güneyinde bugün hava sıcaklığının 40 dereceyi aşması tahmin ediliyor.

Çin Merkezi Meteoroloji İdaresi, ülkenin doğu sahillerinde geçen ayın sonundan bu yana etkisini hissettiren aşırı sıcakların güney bölgelere kaymaya başladığını açıkladı.

Ülkenin güneyindeki Cıciang, Fucien, Anhui ve Hunan eyaletlerindeki bazı bölgelerde sıcaklıkların 40 dereceyi aşmasının beklendiği belirtildi. İç kesimlerindeki Şaanşi, Sıçuan ve Hubey eyaletleri ile Çongçing kentinde de sıcaklık değerlerinin 37 derece dolaylarında seyrettiği ifade ediliyor. Batıdaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde ise geçen hafta 40 derecenin üzerinde seyreden sıcaklıkların bugün itibarıyla 37 dereceye gerilemesinin beklendiği duyuruldu.

Yetkililer, halka "Öğlen saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısında bulunurken, aşırı sıcakların bir süre daha etkili olacağı kaydedildi.

Hava sıcaklıklarının güneyden gelen alçak basıncın etkisiyle ülkenin kuzeybatı kesimine doğru dağılacağı tahmininde bulunuluyor.

Son 140 yılın en sıcak yazının yaşandığı Şanghay kentinde termometreler, geçen hafta rekor seviye olan 40,6 dereceyi görmüş ve güneşten etkilenen 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Çin'de tarihin en yüksek hava sıcaklığı, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin Turfan kısmınd 13 Temmuz 1975 tarihinde 49,6 derece ölçülmüştü.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.