1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÇİN'DEKİ DEPREM... ÖLÜ SAYISI 398'E YÜKSELDİ
ÇİN'DEKİ DEPREM... ÖLÜ SAYISI 398'E YÜKSELDİ

ÇİN'DEKİ DEPREM... ÖLÜ SAYISI 398'E YÜKSELDİ

Çin'in güneybatısındaki Yünnan eyaletinin Caotong kentinde pazar günü meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 398'e yükseldiği bildirildi.

A+A-

Çin'in güneybatısındaki Yünnan eyaletinin Caotong kentinde pazar günü meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 398'e yükseldiği bildirildi.
     
Şinhua ajansının haberine göre, depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 398'e çıktı, binlerce kişi yaralandı, 230 bin kişi bölgeden tahliye edildi. 11 bin polis ve itfaiye personelinin yanı sıra 7 bin asker arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
     
Ayrıca 33 bin çadır, 60 bin mont, 10 bin taşınabilir yatak ve 50 seyyar tuvaletin bölgeye sevk edildiği, Çin hükümetinin arama kurtarma çalışmaları için 600 milyon yüen (97 milyon ABD doları) tahsis ettiği aktarıldı.
     
İncelemelerde bulunmak üzere Caotong şehrine gelen Çin Başbakanı Li Kıçiang, yetkililere kapı kapı dolaşılması ve yeni kayıpların oluşmaması için hasarlı evlerde yaşamaya devam eden insanların derhal tahliye edilmesi talimatını verdi.
     
Li, ayrıca kayıpların aranması ve enkaz altında kalanların kurtarılması konusunda büyük çaba sarf edilmesi çağrısında bulunarak, ''Son dakikaya kadar vazgeçmemeliyiz'' ifadesini kullandı.
     
Öta yandan, Yünnan'a komşu eyalet Guicou'de de depremin etkili olduğu, bin 500 evin zarar gördüğü ve 7 bin 200 kişinin tahliye edildiği kaydedildi.
     
Çin Deprem Ağları Merkezi, depremin pazar günü öğleden sonra yerel saatle 16.30'da, yerin 12 kilometre altında meydana geldiğini açıklamıştı.Caotong kentinde 2012 yılında meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde 80 kişi ölmüş, 800'den fazla kişi yaralanmıştı. Yünnan eyaletinde 1970 yılında meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde ise en az 15 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.