1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇİN'DEN KKTC'YE GELEN KABUS!
ÇİN'DEN KKTC'YE GELEN KABUS!

ÇİN'DEN KKTC'YE GELEN KABUS!

Nasıl kamufle ediliyor ve nasıl KKTC'ye giriyor bir bakın;

A+A-

Çin’de üretilip, son zamanlarda dünyanın birçok ülkesine ‘tütsü’ kamuflesi altında sokulan ‘Spice’ adlı uyuşturucunun Kuzey Kıbrıs’ta da yaygınlaştığı bildirildi. Elde edinilen bilgilere göre ‘sentetik türü’ uyuşturucu olan Spice; K2, Yucatan Fire, Moon Rocks ve Skunk adı altında da paketlenip satılıyor.

Gençler arasında yaygın olarak kullanılan ve bir süre önce ABD’nin bazı eyaletlerinde kullanımı ‘reçete ile’ serbest bırakılan ‘Marijuana’ya benzer türdeki ‘Spice’ adlı uyuşturucu, bazı ülkelere kargo olarak gönderiliyor. Kargo paketlerinde ‘Spice’ adı ‘tütsü’ olarak geçiyor.

Adı açıklanmayan 35 yaşındaki bir Kıbrıslı Türk’ün, Çin’in Şanghay bölgesinden gelen kargo paketini önceki gün Güney Kıbrıs’taki Posta Dairesi’nden çektikten sonra Rum polisince tutuklanması, KKTC polisini de harekete geçirdi.  Polis, daha çok gençlerin gittiği eğlence yerlerinde ‘pipo tütünü’ şeklinde ambalajlanmış ‘Spice’ poşeti arıyor.

Marijuana ile karıştırılıyor

Rum polisi de yaptığı açıklamada, önceki gün bir ihbarı değerlendirerek 35 yaşındaki bir Kıbrıslı Türk’ü, tasarrufunda uyuşturucu madde yapımında kullanılan yasaklı madde bulundurduğu iddiasıyla tutukladığını duyurdu.

Lefkoşa’nın Rum kesimindeki bir kargo şirketinden paketini teslim alan ve adı gizli tutulan Kıbrıslı Türk, Rum Polisi Narkotik Şube (İKAN) yetkilileri tarafından tutuklanarak karakola götürüldü. Kargo paketini aracına koyup, hareket ettikten sonra durdurulan Kıbrıslı Türk’ün ifadesini alan Rum polisi,

Toplam 250 gram ağırlığında  “spices” türü uyuşturucu ele geçirildiğini bildirdi. Rum  polisi,
yasaklı maddenin Şanghay’dan gönderildiğini belirtti.

Spice nedir?

Sentetik uyuşturuculardan biri olan ‘Spice’  piyasaya tütsü olarak sürülüyor. Bu ürün, Hint kenevirinin etken maddesi olan 'cannabinoid'in sentetik olarak elde edilmiş halini içeriyor. Son zamanlarda bazı ülkelerde kullanımı yaygınlaşan ‘Sspice’ türü uyuşturucu, aralarında Almanya'nın da bulunduğu bazı ülkelerde yasaklandı.

Kerri hayatını kaybetti

Sigaraya katılan veya pipo tütünü gibi kullanılan Spice adlı sentetik uyuşturucunun insan sağlığına ciddi zararlar verdiği, doz aşımında ölüme kadar neden olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Kurtis Hildreth adlı bir genç, Alaska’daki evinde ölü olarak bulunmuş ve yapılan tetkiklerden sonra bu ölümün ‘Spice’ adlı uyuşturucudan kaynaklanmış olabileceği bildirilmişti.

Kullanımdan sonra insanı rahatlatan, tesiri geçtikten sonra ise baş ağrısı yapan Spice kullanıcıları en fazla kalp kriziyle yüzleşiyor. Ayrıca gözler kızarıyor, dudaklar kuruyor ve  unutkanlığa yol açıyor.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.