1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÇİNLİ ZENGİNLERİN YENİ TUTKUSU MİDE BULANDIRDI
ÇİNLİ ZENGİNLERİN YENİ TUTKUSU MİDE BULANDIRDI

ÇİNLİ ZENGİNLERİN YENİ TUTKUSU MİDE BULANDIRDI

Anne sütünün sağlığa yararlı olduğuna inanan zengin Çinliler kendilerine süt temin etmeleri için kırsal kesimlerden genç anneleri süt hemşiresi olarak işe alıyor.

A+A-

İngiliz The Times gazetesinin haberine göre doğum yaptıktan sonra “süt hemşiresi” olarak para kazanmak isteyen fakir anneler Çin’in güneyindeki Shenzen kentinde bulunan bir ajansa kaydoluyor ve ülkenin her yerinden “insan sütünün faydalarına” inanan zenginlere süt temin ediyor.

Hizmeti sağlayan Xinxinyu Domestik Hizmetler Ajansı yöneticisi Lin Jun, Çin’in Southern Metropolis Daily gazetesine konuyla ilgili yaptığı açıklamada “yetişkinlere süt anne” hizmetini talep eden müşterileri arasında Hong Konglu sosyetik çiftlerin ve iş tempolarının yoğunluğundan bitkin düşen şirket yöneticilerinin de bulunduğunu belirtti.

Lin, “Anne sütü, özellikle de ağır bir ameliyattan çıkanlar için en yararlı toniktir. Müşteriler isterlerse sütü doğrudan genç annenin memesinden içebilirler. Ancak bundan rahatsızlık duyan olursa sütü bir kaba biriktirip sunma imkanımız da mevcut” dedi.

Lin, 6 ila 8 haftalığına süt hemşiresi olarak görev yapan kadınların 16 bin yuan (5 bin TL) kazandığını, hemşirelik eğitimi almış ya da sağlığı mükemmel olan kadınların aldığı ücretin daha fazla olduğunu belirtti.

ÇİN’DE ANNE SÜTÜ İÇMEK ESKİ GELENEK

Çin’de kraliyet ailesi üyelerinin ya da üst sınıftan gelen asillerin yetişkinliklerinde de anne sütü tüketmesi 16’ıncı yüzyıla dayanan bir gelenek. Bernardo Bertolucci’nin ünlü filmi Son İmparator’a konu olan Pu Yi’nin ergenliğinin sonuna kadar anne sütü içtiği biliniyor. Çin de üst sınıflar arasında ki anne sütü içme alışkanlığı Mao’nun uygulamayı yozlaşma olarak nitelendirmesinin ardından sona ermiş.

Bugün Çin’de kırsal kesimdeki birçok kadının çocuklarını emzirmek yerine, para biriktirmek amacıyla sütlerini yetişkinlere sattığı biliniyor. Doktorlar ise anne sütünün sanıldığı gibi yetişkinlere bir yarar sağlamadığını, sütün içinde bulunan kimyasalların sadece bebeklerin bağışıklık sistemini geliştirmede etkili olduğunu söylüyor.

 

Hürriyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.