1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Cinsel ilişki sırasında...
Cinsel ilişki sırasında...

Cinsel ilişki sırasında...

Cinsel ilişki sırasında...

A+A-

Denizli’de yaşayan G.Y. (49), girdiği cinsel ilişki sırasında penisinde duyduğu acı sonrası hastaneye başvurdu. İlk müdahale sonrası penisi kırıldığı anlaşılan G.Y., yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Alper Başakçı, ‘’Penisi saran kanın toplandığı bir kılıf var. Bu kılıfın belli bir bölgesinin aşırı zorlanmaya bağlı yırtılmasından dolayı kan dışarı boşalıyor ve penis etrafında cildin altında morarma şişme ağrı gibi şikayetler birden ortaya çıkıyor. Genellikle hastalar çıt diye kırılma diye ses geldi diye anlatırlar. Sonrasında da acilen doktora gitmeleri gerekir. Penis kırılmaları penis ereksiyon halindeyken olur’’dedi.

TEDAVİSİ MÜMKÜN

Hastanın penisinin kırıldığını acı çekmesinden ve morarmadan anlayacağını vurgulayan Başakçı, ‘’Böyle durumlar utanılacak bir durum değil, aksine hastanın bundan sonraki cinsel hayatını etkileyebilecek bir olay. O yüzden acil ve doğru şekilde müdahale gerekir. Tedavisi de geç kalınmamışsa mümkündür. Cinsel organlarla ilgili yaşanan durumlarda hastaların çekinceleri gereksiz. Hatta en acil şekilde uzmana gidilmelidir. Yaklaşık 1 saat kadar süren bir operasyondan sonra normal durumlarda 1 veya 2 gün sonra taburcu ediyoruz. 6 hafta sonra da tamamen iyileşir. Hastanın genelde ağrılı bir dönem ortaya çıkıyor. Bu yırtılma dediğimiz olay, işediği idrar kanalında da bazen yırtılma olabilir, bazen ikisi birden olabiliyor. O durumda idrar yapamaz. Bu demektir ki, olay ileri boyuttadır. Gerekirse o idrar kanalının dikilmesi gerekiyor. Tedavisi olmazsa, idrar kanalı darlığı, cinsel fonksiyon bozukluğu, enfeksiyon gibi sorunlar yaşanabiliyor’’ diye konuştu.

“HER YAŞTA ERKEKTE KIRILMA OLABİLİR”

Opr. Dr. Başakçı, bu tür vakalarda geç kalınmış durumlarda kötü ihtimalle peniste eğrilik, cinsel fonksiyon bozuklukları gibi sorunlar oluşabileceği konusunda uyararak,’’Kırılma olarak tabir ettiğimiz durum, cinsel fonksiyonu olan her erkekte görülebilir. 80 yaşında da olabilir, 20-30 yaşında da olabilir.Penis kırılmalarından korunmak için, cinsel ilişki sırasında ani ve ters hareketlerden kaçınılması, penis sertleşme halindeyken kıvrılmaması gerekir’’ şeklinde konuştu.

Operasyondan sonra sağlığına kavuşan G.Y. ise, ‘’Böyle bir şeyden hiç bilgim de yoktu. Bilsem tedbirli olmaz mıyım? O anda sadece bir kırılma hissi oluştu, sonrasında da renk değiştirip şişme oldu. Morarmayı görünce ilk önce bulunduğum yerdeki sağlık kuruluşuna başvurdum. Ancak uzmanına gitmem gerektiği belirtilince, acil şekilde doktor Alper Bey’e geldim. Şu anda sağlığım son derece iyi’’ dedi.

İHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.