1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Cinsel İlişkiye Girmeden 24 Saat Önce...
Cinsel İlişkiye Girmeden 24 Saat Önce...

Cinsel İlişkiye Girmeden 24 Saat Önce...

Cinsel İlişkiye Girmeden 24 Saat Önce...

A+A-

Cinsel ilişkiye girmeden önce polise bildirecek

İngiltere'de yaşayan bir adama, cinsel ilişkiye girmeden 24 saat önce polise haber verme şartı getirildi.

İngiltere'nin North Yorkshire bölgesinde yaşayan bir adama, 'kamu için tehlike arz ettiği' gerekçesiyle cinsel ilişkiye girmeden 24 saat önce polise haber verme şartı getirildi.

 
CİNSEL İLİŞKİ SUÇLUSU

 

İngiliz Independent dâhil birçok medya kuruluşunun yayınladığı haberlerde, mahkemenin, henüz 'cinsel ilişki suçlusu' olarak mahkûm edilmeyen adam hakkında 'kamu için tehlike arz ettiği' gerekçesiyle bu kararı aldığı belirtildi. Bu kapsamda, adı açıklanmayan Yorkshire'lı adam, ilişkiye başlayacağı ya da tek gecelik kaçamak yapacağı kadının adını da polise bildirmekle yükümlü. İngiltere'ed 2003 yılında çıkan Cinsel Suçlar Yasası'na göre, cinsel bir suç işleyen ve toplum için risk oluşturan kişiler hakkında "cinsel risk cezası" verilebiliyor.

ŞÜPHE HALİNDE KARAR ÇIKARILABİLİYOR
Adamın internet kullanımına da sınırlama getirildi. Bu da, internete bağlanıp insanlarla iletişime geçebileceği cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi tüm teknolojik cihazlarını polise bildirmek zorunda olduğu anlamına geliyor. Britanya'da mahkemeler, çocuk ya da savunmasız yetişkinlere zarar verme riski taşıyan kişilere karşı bu tedbiri uygulayabiliyor. Kararın alınması için söz konusu kişinin konuyla bağlantılı bir suç işlemesi de gerekmiyor. 'Cinsel risk kararı' en az iki yıl sürüyor ve ihlâl durumunda kişi beş yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.