1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNSEL İSTİSMAR VE TECAVÜZDEN YARGILANACAK
CİNSEL İSTİSMAR VE TECAVÜZDEN YARGILANACAK

CİNSEL İSTİSMAR VE TECAVÜZDEN YARGILANACAK

Girne’de 13 yaşındaki bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girerek, önceki gün bir bebek dünyaya getirmesine sebep olan 28 yaşındaki ...

A+A-

Elmas TOKAY

Girne’de 2014 yılında beridir inşaat ustası olarak ülkede bulunan 28 yaşındaki Cemil Şengönül isimli kişi, iki yıl önce tanıştığı 2002 doğumlu bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girdi. Bunun sonucunda hamile kalan kız çocuğu 14 Şubat 2016 tarihinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bir bebek dünyaya getirdi.  Yaşanan bu olayın ardından Cemil Şengönül polis tarafından tespit edilerek gözaltına alındı.

Şengönül dün, “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz” ve “çocuğa cinsel istismar” suçlarıyla ilgili Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkemede söz alan Şengönül “kızı sevdiğini ve evlenmek istediği söyledi”.

Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Ali Uzun’u tanık olarak dinletti.

Ali Uzun, şu an 13 yaşında doğum yapan kız çocuğunun ailesiyle görüştüklerini ve olayı 2015 yılının eylül ayında öğrendiklerini ve o günden itibaren zanlının evlerinde kaldığını belirtti. Zanlının kız çocuğuyla nişanlandığını da ifade eden Uzun, meseleyle ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını kaydetti. Zanlının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ve burada kaldığı adresi bulunduğunu belirten Uzun, davalarında hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı: Seviyorum evleneceğiz

Sunulan şahadetin ardından Yargıç Gökan Asafoğulları, zanlı Cemil Şengönül’e söz hakkı verdi. Kız çocuğunu sevdiğini ve ilerde evlenerek bir aile gibi mutlu yaşamak istediğini mahkemeye beyan etti.

Sunulan şahadeti ve zanlının beyanlarını dikkate alan Yargıç Gökan Asafoğulları, meselenin ciddiyetine dikkat çekti. Asafoğulları bu aşamada, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasını ve ilerde yargılanmak üzere serbest kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.