1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Cinsel organlı heykel tartışması
Cinsel organlı heykel tartışması

Cinsel organlı heykel tartışması

Cinsel organlı heykel tartışması

A+A-

İngiliz heykeltıraş Anish Kapoor’un Fransa’daki 17. Yüzyıldan kalma Versailles sarayının bahçesine yerleştirdiği, “Kirli köşe: Kraliçe’nin cinsel organı” isimli dev vajina heykeli ülkede tartışma yarattı.

Kapoor paslanmış metalden yapılmış ve kayalarla çevrelenmiş 60 metrelik dev heykelin “Kraliçe’nin vajinasının alım gücünü” temsil ettiğini söylerken, heykelin oldukça provokatif olduğunu kabul etti ve Versailles Sarayı yöneticilerine cesur davranıp eserini sergilemeyi kabul ettikleri için saygı duyduğunu belirtti.

29777846.jpg

Uzmanlar, heykelin kıtlık sırasında fakir Fransız halkına “Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” dediği iddia edilen ve uzun süre Versailles Sarayı’nda ikamet eden Kral 16’ncı Louis’in eşi Marie Antoinette’den esinlenerek yaratıldığını düşündüklerini söyledi.

29777854.jpg

Anish Kapoor

Büyük tartışma yaratan başta Versailles Belediye Başkanı François de Mazieres olmak üzere bazı kesimlerin tepkisini çekti.

Heykelle ilgili tepkilerini sosyal medyada dile getiren Fransızlar ise bu durumun oldukça uygunsuz olduğunu söyledi ve birçok ailenin çocukları ile birlikte Versailles Sarayı bahçelerini ziyaret ettiğine dikkat çekti.

29777818.jpg

Hürriyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum