1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNSEL SALDIRIYA 1 AY HAPİS
CİNSEL SALDIRIYA 1 AY HAPİS

CİNSEL SALDIRIYA 1 AY HAPİS

Cinsel saldırıya 1 ay hapis

A+A-

Müşterisine cinsel saldırıda bulunan 54 yaşındaki 4 çocuk babası Kemal Yıldızdal, 1 ay hapse mahkum oldu. Yasa koyucunun hafif suç kapsamındaki konu suçlar için 3 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne değinen Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, Anayasa tarafından korunan vücut bütünlüğüne karşı işlenen suçların, kişi üzerinde olumsuz etki bıraktığına dikkat çekti ve “Bu tür suç işleyenlere hoşgörülü davranamayız. Sanık, müşterinin yalnız olmasından istifade etti ve konu suçu işledi” dedi.

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da geçen yılın haziran ayında, işyerine gelip kumaş seçen genç müşterisinin yanağını sıkarak “En az sahibi kadar güzel olacak” diyerek gülümseyen 54 yaşındaki evli, 4 çocuk babası Kemal Yıldızdal, bir ay hapse mahkûm oldu.

Şikayet üzerine tutuklanıp aleyhine soruşturma başlatılan döşemeci Kemal Yıldızdal ile ilgili karar, dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla tarafından açıklandı.

Hafif suç kapsamındaki “Cinsel saldırı” suçunun ciddiyetine dikkat çeken Yargıç Hazal Hacımulla, konu suçların gün geçtikçe artan namus ve ahlaka aykırı suçlar olduğuna vurgu yaptı.

Yasa koyucunun konu suçlar için 3 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne de değinen yargıç, Anayasa tarafından korunan vücut bütünlüğüne karşı işlenen suçların, kişi üzerinde olumsuz etki bıraktığına dikkat çekti. Hacımulla, “Bu tür suç işleyenlere hoşgörülü davranamayız. Sanık, müşterinin yalnız olmasından istifade etti ve konu suçu işledi” dedi.

Yargıç Hazal Hacımulla, bu tür suç işleyenlere ve işlemeye tevessül edecek kişilere karşı, kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiği üzerinde durarak, sanığı aleyhine getirilen suçlardan suçlu bulup mahkûm etti.

Müşteki büyük travma yaşadı

Konu suçların toplumda büyük infial yarattığına ve vücut bütünlüğüne karşı işlenen vahim suçlar olduğuna da dikkat çeken yargıç, konu suçun 25 yaşındaki müştekinin üzerindeki etkisine değindi.

Kumaş seçerken, sanığın cinsel saldırısına uğrayan müştekinin büyük travma yaşadığına ve halen olayın etkisinde olduğuna vurgu yapan yargıç, sanık lehine ve aleyhindeki tüm hususları değerlendirdiğini anlattı.

Yargıç, kamu yararının ağır bastığı bu gibi suçlarda, sanığa verilecek en uygun ve adil cezanın hapislik cezası olduğuna kanaat getirdi ve sanığı işlemiş olduğu suçtan bir ay hapse mahkûm etti.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.