1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CİNSEL TECAVÜZE 18 AY HAPİS
CİNSEL TECAVÜZE 18 AY HAPİS

CİNSEL TECAVÜZE 18 AY HAPİS

Cinsel tecavüze 18 ay hapis

A+A-

Suna ERDEN

İnternetten tanıştığı 15 yaşındaki kız çocuğu ile cinsel ilişkiye giren sanık Hamza Durmuş 18 ay hapse mahkûm edildi

İnternetten tanıştığı 15 yaşındaki kız çocuğu ile cinsel ilişkiye giren sanık Hamza Durmuş (E-25) “cinsel tecavüz ve vahim zarar” suçlarından yargılanarak 18 ay hapse mahkûm edildi. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Başkan Duriye Elkıran, Yargıç Hasan Dağlı ve Yargıç Mesut Mesutoğlun’dan oluşan heyetin huzurunda yargılanan sanığın, genç kız ile iki kez rızası ile ilişkiye girdiği ancak genç kızın yaşından dolayı bu rızanın sanık lehine değerlendirilemeyeceği belirtildi.

RIZASI OLSA DA BÜYÜK SUÇ

Kararda, sanığın Eylül 2015 tarihinde Badoo isimli sosyal paylaşım sitesinde görüşüp anlaştığı 16 yaşından küçük H.D isimli kızla, Girne’de bir motelde iki kez cinsel ilişkiye girdiği ve cinsel tecavüz suçu işlediği belirtildi. Sanığın ayrıca H.D’yi vahim zarara uğrattığı açıklandı.

Sanık hakkında verilen kararı okuyan Başkan Elkıran, polise başvuran genç kızın annesinin, kızının ilk kez sanık ile ilişkiye girdiğini, yaşının 15 olduğunu ve şikâyetçi olduğunu söylediğini belirtti. Elkıran, sanık ile H.D arasında yaşanan cinsel ilişkide zorlama veya tehdit olmadığını ancak H.D’nİn yaşının küçük olmasından dolayı rızasının sanık lehine değerlendirilemeyeceğini ifade etti. Elkıran, sanığın sabıkasız oluşu,25 yaşında genç bir kimse olmasının lehine değerlendirildiğini belirterek sanığı 18 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.