1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “CİNSEL ÜREME SAĞLIĞI DERS OLARAK VERİLMELİ”
“CİNSEL ÜREME SAĞLIĞI DERS OLARAK VERİLMELİ”

“CİNSEL ÜREME SAĞLIĞI DERS OLARAK VERİLMELİ”

Farkındalık yaratmak için bir programım, projem yoktu gibi bir açıklama yapmıyor maalesef...

A+A-

 

1 Aralık Dünya AIDS günü hakkında değerlendirmelerde bulunan Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel, Nazmi Pınar’ın sunduğu ADA Raporu’na konuştu. Başel konuşmasında, okullarda cinsel eğitim hakkında temel bir dersin verilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan AIDS hastalarının devlet ve çevre tarafından yeterince ilgilenilmediğine de değinen Başel, bu durumun kişilerde psikolojik travmalarda yarattığına değindi. Başel’in konuşmalarından öne çıkan detaylar şu şekilde;

“DEVLET RAKAM AÇIKLIYOR AMA…”
“Bu özel günler de bu insanlar ne sorun yaşarlar? Ülke içerisinde koruyucu- önleyici çalışmalar ne durumdadır? Kaç hastanız var? Hangi hizmetlere ulaşabilirler? Bununla ilgili verilerin tartışılması ve çözüm yollarının ortaya konması için seçilmiş günlerdir. Bizde 1 Aralık geldi devlet rakam açıklıyor ama kendi sorumluluğunda ve yükümlülüğünde olan koruyucu sağlık hizmetleri yönünde ben bir şey yapmadım, okullara bu eğitimi götürmedim, toplumda farkındalık yaratmak için bir programım, projem yoktu gibi bir açıklama yapmıyor maalesef.”

“CİNSEL ÜREME SAĞLIĞI DERS OLARAK VERİLMELİ”
“Cinsel üreme sağlığı dediğimiz bir alan vardır ki, bu gelişmiş ülkelere baktığımızda müfredatın çok önemli bir parçasıdır. Sağlıklı cinsellikle ilgili bilgileri çocuğumuza aktarmaktan uzağız. 13 -14 yaşında kürtajlardan, bel soğukluğu kapmaktan bahsediyoruz. 13-14 yaş cinsel deneyim için korkunç bir yaş. İnternet üzerinden çok hissiz duygusuz bir cinselliği öğreniyorlar ve ya cinselliğin bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorlar.”

“ÇOCUĞU İSTİSMAR EDİYORUZ”
“Biz çocuk yetiştirirken çocuğumuzu istismar ederek yetiştiriyoruz. Cinsellikle ilgili baktığınız da siz çocuğunuzu evde döver, onun beden bütünlüğünü bozarsanız küçük bir yaşta cinsel anlamda beden bütünlüğünü bozmaya kalktığı zaman ona karşı direnmesini ya da psikolojik baskıyla karşılaştığında hayır deme becerisini sergilemesini bekleyemezsiniz.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.