1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇIRALI’DAN MARTİN SCHULZ’A TEBRİK
ÇIRALI’DAN MARTİN SCHULZ’A TEBRİK

ÇIRALI’DAN MARTİN SCHULZ’A TEBRİK

KTSO Başkanı Ali Çıralı, Avrupa Parlamentosu Başkanlığına yeniden seçilen Martin Schulz’u tebrik etti.

A+A-

Kıbrıs Türk Sanayi Odası  (KTSO) Başkanı Ali Çıralı, Avrupa Parlamentosu Başkanlığına yeniden seçilen Martin Schulz’u tebrik etti.

KTSO’dan yapılan açıklamaya göre, Çıralı Schulz’a bir tebrik mektubu gönderdi.

Mektubunda “KTSO olarak Kıbrıs’ta çözüm ve Avrupa Birliğine vermiş olduğumuz desteği önümüzdeki süreçte de sürdürmeye devam edeceğiz. Odamız özellikle Avrupa Birliği ile var olan ilişkileri ileriye götürmek üzere çalışmalarını artırarak devam ettirmektedir” diyen Çıralı, özellikle Kıbrıs’ta iki lider tarafından mutabakata varılan ‘Ortak Metin’ sonrası oluşan olumlu hava ve müzakere süreciyle birlikte kendilerinin de sürece her yönden katkıda bulunmak için çalıştığını ifade etti.

KTSO’nun adanın yeniden birleşmesi ve çözüme doğru giden yolda zorlukların ve fırsatların bilincinde olarak Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği’nin diğer kurumları ile var olan ilişkilerini güçlendirme ve sürece katkı yapma misyonunu sürdürdüğünü dile getiren Çıralı, “Bu yönde Kıbrıs Türk ekonomisinin içinde bulunduğu zorluklar, kuzey ekonomisinin güneyin ekonomisi ile yakınlaştırılması, Avrupa Birliğine uyum süreci ve AB standartlarının yakalanması ve yerleşmesi noktada sizlerin başkanlığındaki Avrupa Parlamentosu ile iyi ilişkiler içerisinde olacağımıza inanmaktayız” dedi.

Çıralı ayrıca, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu yeni Başkanı Gianni Pittella ve Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu yeni Başkanı Gabi Zimmer’e de AP  Grup Başkanı seçilmelerinden dolayı birer tebrik mektubu göndererek yeni görevlerinde başarılar diledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.