1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Civcilerin cinsiyetini belirleyip 32 bin TL maaş alıyorlar!
Civcilerin cinsiyetini belirleyip 32 bin TL maaş alıyorlar!

Civcilerin cinsiyetini belirleyip 32 bin TL maaş alıyorlar!

100 yıldır Korelilerin kimseye kaptırmadığı iş koluna girdiler.

A+A-

Macaristan’da 32 bin TL maaşla civciv cinsiyeti belirleyen seksörler Okan Kavlak ile Mustafa Başpınar, 100 yıldır Korelilerin kimseye kaptırmadığı iş koluna girdiler.

Dünyanın en ilginç mesleklerinden biri olan ve civcivlerin tavuk mu horoz mu olduklarını saptayıp cinsiyetlerini belirleyen ‘seksör’lük, tam 100 yıldır Korelilerin kimseye kaptırmadığı bir iş koluydu. Ancak bu iş kolunda artık 2 Türk gencinin de imzası var. 32 bin TL maaşla civcivlerin cinsiyetlerini belirleyen Okan Kavlak ile Mustafa Başpınar, 10 ay önce transfer oldukları Macaristan’da Koreliler arasında çalışıyor.

Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre; 10 aydır çalıştıkları Macaristan’da tanınır hale gelen 2 arkadaşa, izin yaptıkları günlerde de teklif geliyor. Onlar da bu teklifleri değerlendirip daha fazla kazanıyor. Kavlak ve Başpınar, 12 yıl önce Ankara’da başlayıp İsrail, Hollanda ve Rusya’da devam eden seksörlük hikâyelerini anlattı.

Arkadaşı Mustafa Başpınar’ın da hayatını değiştiren Okan Kavlak, Macaristan macerasını şu sözlerle ifade etti:

“Mesleğimin en üst çıtası olarak görüp geldiğim Macaristan, aslında benim açımdan çok büyük bir risk de taşıyordu. Macaristan’daki seksörlerin geliri diğer ülkelere nazaran daha yüksek. Buradaki fabrikalar, en son teknoloji ile üretim yapıyor. İşinizdeki hata payı neredeyse sıfır olmalı. Farklı ülkelerdeki seksörler, ‘Risksiz ve kafam rahat olsun’ mantığıyla Macaristan’ı pek seçenekler arasına koymazlar. Buradaki 20 kişilik ekip ise kendine güvenen, özgüven sahibi ve sistemin içindeki üst düzey seksörlerden oluşuyor. Hemen hepsi Koreli.

‘BİZDEN ÖNCE HABERİMİZ GELMİŞ’

Haberlerimiz Macaristan gazetelerinde de yer almış. Biz Macaristan’a gitmeden haberimiz gitmiş: ‘2 Türk seksör geliyor’ diye... Bizim işimiz, mutlu bir sabah ve adaptasyondur. 2 Türk seksörün Macaristan’da olması, Türklerin istediği işte başarılı olabileceğinin göstergesi. Başarı çıtamızın en üst düzeyini yakalamamız, gelir açısından önemli artış sağladı. Bazen mesleğimizi söylediğimizde ‘Kesinlikle olmaz, bu iş burada sadece Koreliler ve Japonlar tarafından yapılıyor’ sözlerini duyduk.”

‘BAŞKA ÜLKELERE DE GİDİP ÇALIŞIYORUZ’

Kavlak, Macaristan’la sınırlı kalmadıklarını da belirterek şu bilgileri verdi: “Distirübütörümüz tarafından anlaşmaları yapılarak Avusturya, Slovakya ve İtalya olmak üzere farklı şirketlerle de anlaşıp hafta sonları ve burada boş olan günlerde gidip isteğe bağlı olarak çalışabiliyoruz. Bu da bize artı bir gelir sağlıyor.”

Kavlak ve Başpınar, paralarını Türk bankalarına Euro olarak yatırdıklarını, kazançlarıyla da Türkiye’de yatırım yaptıklarını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.