1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. CLİNTON TÜRK İŞADAMINI ÖRNEK GÖSTERDİ!
CLİNTON TÜRK İŞADAMINI ÖRNEK GÖSTERDİ!

CLİNTON TÜRK İŞADAMINI ÖRNEK GÖSTERDİ!

Clinton türk işadamını örnek gösterdi!

A+A-

Clinton'dan Ulukaya'ya büyük övgü!
ABD'de Demokrat Parti Başkan aday adayı Hillary Clinton'un New Jersey'deki seçim mitingine Chobani yoğurtlarının kurucusu Türk işadamı Hamdi Ulukaya'nın başarısı damgasını vurdu. Clinton mitingde Türkiye'den ABD'ye göç eden iş adamı Hamdi Ulukaya'nın başarısını örnek gösterdi.

14.jpeg
Konuşmasında, "Türkiye'den bir göçmen arkadaşımız var. O her zaman Yunan yoğurdu yapmak istiyordu." diyen Clinton, Ulukaya'nın Yukarı New York'ta birçok yerli Amerikalıları da işe alarak Chobani yoğurtlarını kurduğunu ve bugün 2 bin 100 çalışanıyla milyarlarca dolarlık bir şirket sahibi olduğunu kaydetti. Clinton, Ulukaya'nın halka açılmadan önce bütün çalışanlarına şirketten pay verdiğini belirtirken, bu sırada salondan büyük alkış topladı.

Eşi Clinton'ın, ABD Başkanı olması için 3 neden bulunduğunu belirten eski Başkan Clinton, "Bunların birincisi iyi fikirlere sahip olması. İkinci olarak sadece o, diğer partiyle işbirliği yaparak işleri yoluna sokan aday. Üçüncü olarak, sorunlu bir dünyayı yönetmek için yeteneğini kanıtlamış yarışta kalan tek aday o." diye konuştu.

Tappan Zee köprüsünde bir kamyonun devrilmesi sonucunda mitinge 1 saate yakın gecikmeli gelen Clinton, konuşmasında ABD'nin Tappan Zee gibi yeni köprülere ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Dünyanın sorunlarının önceye göre daha fazla arttığını belirten Clinton, eşinin uluslararası konularda deneyimli olduğunun altını çizdi. Clinton, konuşmasının sonunda "New Jersey'ye ihtiyacımız var. Hillary'nin size ihtiyacı var." yorumunu yaptı.
Paterson'daki bir lisenin spor salonunda düzenlen mitinge, yaklaşık 550 Amerikalı katıldı.

Bu arada, eski Başkan Clinton dışında kızı Chelsea Clinton da hamile olmasına rağmen ABD genelinde seçim bölgelerini dolaşarak, annesinin Demokrat Parti adaylığını garantilemesi için yaptığı konuşmalarına devam ediyor.

TRUMP'I DESTEKLEYEN VALİYE TEPKİ

Clinton'ın konuşmasından önce kürsüye çıkan New Jerseyli yerel politikacılar, ABD Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti içindeki yarışta aday adayı olan ve daha sonra istediği oy oranına ulaşamayınca yarıştan çekilmek zorunda kalan New Jersey Valisi Chris Christie'ye, Trump'ı desteklediğini açıklamasından dolayı tepki gösterdi.

'FİLİSTİNLİLERE DEVLET OLMALARI İÇİN KENDİMİ ÖLDÜRDÜM'

Clinton, New Jersey'nin bir başka bölgesi, Ewing Township'te yaptığı konuşmada ise Filistin-İsrail sorununa değinirken, eşinin bu konudaki pozisyonu hakkında bilgi verdi.

Buradaki mitingde bir izleyicinin "Peki Gazze ne olacak?" diye bağırması üzerine Clinton, "Filistinlilere devlet olmaları için kendimi öldürdüm." diyerek, eşi ile Müslüman Kardeşler liderinin Gazze'de İsrail ile Hamas arasındaki savaşı durdurduğunu bildirdi. "Anlaşmam vardı, reddettiler." ifadesini kullanan Clinton, "Ortadoğu'da hiç kimse suçsuz değil." diye konuştu.
Bu arada, Demokrat Parti liderlerinin, Hillary Clinton'ın aday olmasının önünün açılması için, Bernie Sanders'a seçim kampanyasını sonlandırarak, yarıştan çekilmesi konusunda baskı yaptığı belirtiliyor.

Sanders ise Clinton'a karışı yürüttüğü seçim yarışını sarp bir tepeye tırmanmaya benzetirken, "Ama biz her bir son oy için mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.