1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOBAN ENDİŞELİ
ÇOBAN ENDİŞELİ

ÇOBAN ENDİŞELİ

Yeni doğmuş kuzuların ayaklarını ve kuyruklarını kemiren hayvanın ne olduğunu kimse bilmiyor

A+A-

Girne’ye bağlı Boğazköy’de akıllara durgunluk veren bir olayı yaşanıyor. Yeni doğmuş kuzuların ayakları ve kuyrukları, esrarengiz bir canlı tarafından kemiriliyor. Kuzuları bir anda öldürmeyen ancak başlarındaki çoban ayrıldıktan sonra her gün düzenli olarak kuzuların ayaklarını ve kuyruklarını yavaş yavaş yiyen canlının ne olduğu merak ediliyor.

Mandıraya 2 haftadan beridir yapılan saldırılardan dolayı 2 kuzunun ayakları, 1 kuzunun da kuyruğu yendi. Bir kuzu aldığı yaralar sonucu kurtarılamazken, bir kuzu da mandırada yaşanan panikten dolayı ezilerek telef oldu.

Tilki ile köpeklerin mandıraya girdiğinde öncelikle tüm canlıları öldürmesi ve hayvanları yeme biçiminin farklı olması, kuzuların katilleri konusunda kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Ülkemizde kuzuyu yutabilecek büyüklükte yılan olmaması da, hayvanın ne olduğu konusunda endişeleri artırıyor.

Ataben: Ekip görevlendirildi, araştırılıyor
Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben, konunun bilgilerinde olduğunu belirterek, Lefkoşa’dan bir ekibin bu iş için görevlendirildiğini belirtti.

Ataben, gerekli araştırmanın yapılarak ağıl sahibine bildirileceğini söyledi.
Hüseyin Ataben, hayvanları yiyenin ne olduğuyla ilgili araştırma yapılmadan tahminde bulunmasının sağlıklı olmayacağını ifade etti.

Sarı kertenkeleden şüpheleniliyor
Kuzuların sahibi Mustafa Canar, 40 yıldan beri hayvancılık yaptığını ancak başına ilk kez böyle bir şey geldiğine dikkat çekti. Mustafa Canar, tanıdığı tüm çobanlara ve veterinerlere danıştığını ancak bir sonuç alamadığından yakındı.

Kuzuları Veteriner Dairesi ile Tarım Bakanlığı’ndaki görevlilere de gösterdiğini dile getiren Canar, yetkililerin de bu konuda net olarak kendisine bir şey söyleyemediğini anlattı.

Bir yetkilinin kendisine bu işi yapanın “Keçemen ya da sarı kertenkele” (Eumeces schneiderii) olarak bilinen canlı olabileceğinin söylendiğini ifade eden Canar, bu konuda bilgisi olanların kendisine yardım etmesini istedi.

“Gözüme uyku girmiyor”
Kuzuların gözleri önünde can çekişerek ölmesinden dolayı gözüne uyku girmediğini aktaran Canar, mandıradan ayrıldığı anda havanlara saldıran esrarengiz canlının ne olduğu konusunda hayvan bilimcilerinden, veterinerlerden ve çobanlardan yardım istedi.

Canar, konu hakkında bilgisi olanların kendisini 05338605986 numaraları telefondan aramalarını rica etti. Canar, bölgeye güvenlik kamerası koymak isteyenlerden de yardım istedi.

Piton mu? Gelincik mi?
Öte yandan mandıradaki kuzulara saldırıp ayaklarını ve kuyruklarını yiyerek yavaş yavaş ölümüne neden olan canlı ile ilgili ilginç iddialar da ortaya atılıyor.

Kuzulara zarar veren hayvanın, yurtdışından getirilen ve beslendiği yerden kaçan bir piton olduğunu iddia edenlerin yanında, Türkiye’de yaşayan ve kemirgenlerle beslenen Gelincik’in de kuzuların katili olabileceği ileri sürülüyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.