1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOBANOĞULLARI: "BU BİR İLK ADIMDIR"
ÇOBANOĞULLARI: "BU BİR İLK ADIMDIR"

ÇOBANOĞULLARI: "BU BİR İLK ADIMDIR"

ÇOBANOĞULLARI: "BU BİR İLK ADIMDIR"

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın Martı Çevre Hizmetleri Deniz Temizliği ve Malzemeleri Üretimi İç Dış Ticaret Limited Şirketi’yle imzaladığı protokol çerçevesinde petrol ve türevlerinden kaynaklanan deniz kirliliği ile mücadelenin anlatıldığı eğitim çalışması, bugün deniz üstünde gerçekleştirilen tatbikatla sona erdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, tatbikat uyarınca açık denizden gelen bir kirliliğin tespit edilmesi sonrası ekiplerin harekete geçerek, kirli kütlelerin karaya ulaşmadan çevrede bulunan tesislerin acil durum ekipleri ile temizlenmesi çalışması uygulandı.

Eğitim çalışması ve tatbikatı değerlendiren Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, ilgili şirkete yapılan çalışma nedeniyle teşekkür ederken, geniş katılımın sağlanmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Dinçyürek, eğitim sonrası kurslarla takviyeler yapılmasının önemli bir kazanım olacağını ifade ederek, petrol kirliliğiyle mücadele konusundaki eğitim çalışmasını birinci safha olarak gördüklerini, projenin ikinci bacağında kıyı yerlerindeki risk oranlarının tespit edileceğini belirtti.

Bir diğer aşamada ise koruyucu ve önleyici tedbirleri belirleyip, her kesimin üzerine düşen konuları ortaya koyacaklarını ve devletin de alması gereken önlemleri masaya yatıracaklarını vurgulayan Dinçyürek, ilgili kıyı tesislerinin gerekli tedbirleri almalarını sağlayacaklarını söyledi.

Dinçyürek, “Tabii ki hiç kimse böyle bir kirliliğin yaşanmasını arzu etmez. Ama bizler en kötüye hazırlıklı olmalıyız. Bir kirlilik olması durumunda hem ne yapacağımız konusunda, hem de neyle yapacağımız konusunda yol haritamızın önceden belli olması ve buna hazır olmamız çok önemlidir" dedi.

NEVŞEHİR: “ÖNEMLİ BİR BİLİNÇLENDİRME YAPILDI”

Deniz Temizliği ve Malzemeleri Üretimi İç Dış Tic. Ltd. Şti Genel Müdürü Erdem Nevşehir konuşmasında, 3 günlük eğitimin çalışmasının son gününde gerçekleştirdikleri pratik eğitimle çalışmayı sonlandırdıklarını söyledi.

Saha çalışmasında katılımın oldukça yüksek olduğunu ifade eden Nevşehir, bundan sonra oluşabilecek bir kirlilikte mücadeleye bakış açısı ve tepkilerin daha farklı olacağını, çünkü bir bilinçlendirme yapıldığını ifade etti.

ÇELİK: "FARKINDALIK YARATMASINI DİLİYORUZ"

Çevre Koruma Dairesi Gazimağusa Şube Sorumlusu Burak Çelik, gerek devlet kurumlarından gerekse sivil toplum kuruluşlarından eğitim programına katılım olduğunu kaydederek, yaşanabilecek kazalar sonrası müdahale yöntemleri hakkında çok detaylı bilgiler edindiklerini söyledi.
Çelik, bu kapsamda yapılan en geniş çerçevede eğitimin gerçekleştiğini belirterek, bunun bir farkındalık yaratması temennisinde bulundu.

ÇOBANOĞULLARI: "BU BİR İLK ADIMDIR"

Çevre Mühendisi Yasemin Çobanoğluları da görüşlerini belirtirken, daha önce AKSA'da yaşanan tecrübeyi hatırlatarak zamanında müdahale edilemediğini anımsattı. Bu tip kazalara karşı, daha planlı çalışabilmek adına verilen eğitimin önemine dikkati çeken Çobanoğluları, bunun bir ilk adım olduğunu, konuyla ilgili kurumlarla tam bir koordinasyon kurulması için da gerekli çalışmaları yapması gerektiğini söyledi.

BEKTAŞ: " YARATILAN EĞİTİM FIRSATI ÖNEMLİ"

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş da konuşmasında, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na eğitim için yarattığı fırsattan dolayı teşekkür ederken, deniz kıyısında faaliyet gösteren firmaların acil müdahale ekip ve ekipmanlarını elinde bulundurmaları gerektiğini, bunun sağlanması durumunda verilen eğitimin daha da anlamlı olacağını belirtti.

ÇAPTUĞ:" VERİMLİ BİR EĞİTİM ÇALIŞMASI OLDU"

AKSA KKTC Müdürü Murat Çaptuğ ise, çok verimli ve faydalı bir eğitim çalışması gerçekleştirdiklerini ifade ederek katkı koyan herkese teşekkür etti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.