1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOCUĞU CİNSEL İSTİSMARINA 5 AY HAPİS
ÇOCUĞU CİNSEL İSTİSMARINA 5 AY HAPİS

ÇOCUĞU CİNSEL İSTİSMARINA 5 AY HAPİS

Çocuğu cinsel istismarına 5 ay hapis

A+A-

Evrim Kamalı

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 16 yaşından küçük çocuğu cinsel istismar ve 16 yaşından küçük çocuğun cinsel dokunulmazlığını ihlal etmek için alıkoyma suçlarından yargılanan İsmail Sevinç hapse mahkûm edildi.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı okuyan Melek Esendağlı, sanık aleyhine getirilen ilk 4 dava hakkında takipsizlik dosyalandığını, sanığın 5. ve 6. davalardan yargılandığını ifade etti.

Esendağlı, olayın olgularında sanık ile müştekinin Aralık 2014 tarihinde Lefkoşa Devlet Hastanesi bahçesinde tanıştıklarını, daha sonra telefonla görüştüklerini ve randevulaşarak bir araya geldiklerini, bu görüşmelerde sanığın 14 yaşındaki kızı öperek cinsel olarak istismar ettiğini söyledi.

Esendağlı, olay tarihinde sanığın 21 yaşında Barış Kuvvetlerinde askerlik görevini icra ettiğini, müştekinin ise 14 yaşında etkiye açık ergenlik döneminde bulunduğunu ve sanık ile aralarında 7 yaş fark olduğunu ifade ederek, istismar boyutunun azımsanmayacağını ifade etti. Esendağlı, sanığın aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini, 8 Ocak 2015 tarihinden beridir cezaevinde olduğunu belirterek sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup 5 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.