1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Çocuğunuz 2 Haftalıkken Aldatıldığınızı Öğrenseniz....
Çocuğunuz 2 Haftalıkken Aldatıldığınızı Öğrenseniz....

Çocuğunuz 2 Haftalıkken Aldatıldığınızı Öğrenseniz....

Türk erkeğinin hak edilmemiş bir biçimde şişirilen egosunun...

A+A-

Çocuğunuz 2 haftalıkken aldatıldığınızı öğrenseniz nasıl ayakta kalırsınız?

Ölümün yaşlısı genci olmadığı gibi, aldatılma acısının da büyüğü küçüğü yok. Ama bazı aldatmalar var ki daha bir acıtıyor. Hamileyken ya da yeni doğum yapmışken aldatıldığını öğrenen kadın... Terapist ve ebevyn koçu Talyaa Vardar’la konuyu masaya yatırdık; nasıl atlatırsınız?

Çıkış noktamız tabii ki magazin gündemini sıkça meşgul eden Nefise Karatay ve eşi Yusuf Day’ın bombası. Karatay iki hafta önce doğum yapmışken, eşi Bodrum Gümüşlük’te bir teknede Cicişler lakaplı kız kardeşler Esra ve Ceyda Ersoy ile gayet “samimi” bir şekilde görüntülendi. Olay sonrası Yusuf Day, "Eşime gerekli açıklamayı yaptım, sadece arkadaşız” dedi. Nefise Karatay ise eşine güvendiğini söyledi söylemesine ama yine de konuyu genel açısından ele almak gerekliydi. Bu yüzden terapist ve ebevyn koçu Talyaa Vardar’ın kapısını çaldık.

31330082.jpg

Yusuf Day ve arkadaşı Erol Özmandıracı, Gümüşlük’te demirli bir teknede Esra-Ceyda Ersoy ile böyle görüntülenmişti.

"Danışanlarımdan birisi anne olduğu ilk aylarda, daha lohusa hormonları vücudunda dalgalanırken, kocasının kendisini aldattığını öğrendi” diye söze başlıyor Talyaa Vardar. Danışanına ilk sorduğu soru “Yasal haklarını biliyor musun” olmuş. “Ayrılmayı düşünün ya da düşünmeyin, işin içine çocuk girmişse böyle bir durumda kendiniz ve çocuğunuz için yasaları iyi öğrenmenizi tavsiye ederim. Bu sizin süreçteki adımlarınızı da gözden geçirmenize destek olur” diyor. 

TÜRK ERKEĞİNDE HAK EDİLMEMİŞ EGO VAR

31330083.jpg

Konuya yasalardan girmesinin çok net bir sebebi var. O da özellikle Türkiye’deki saatin, ailenin bütünlüğünü tehdit eder bir biçimde kadının aleyhine işlemesi… Bakın nasıl açıklıyor: ”Türk erkeğinin hak edilmemiş bir biçimde şişirilen egosunun nereden patlak vereceği belli olmuyor. Öyle bir hal aldı ki artık yiğidin malı meydanda misali, evli Türk erkeği salına salına aldatıyor. Niye saklasın ki, neredeyse yozlaştıkça alkış alır halde, karısı da gitmiyorsa… Ahlak, erdem, ailenin bütünlüğü, çocukların sağlıklı büyümesi… Bunlar Türk erkeğinin egosunun sınırları içine giremiyor. Ego ne kadar şişikse, duygusal zeka o kadar düşüktür. Bir de kötü haberim var: Bir kez aldatan erkekler, ilişki masaya yatırılmamışsa ve kadın durumu kabullenmişse, aldatmayı bir spor haline getiriyor!"

Talyaa Vardar, "Bazen ilişki terapisine veya koçluğa gitmek işe yarıyor, bazen de çok uzatmadan yolları ayırmak gerekiyor" diyor. İşin hormonal açıklamasına gelince: “Kadın hamile kaldığı andan itibaren çocuğuna bakmasını ve onu beslemesini sağlayacak hormonlar harekete geçiyor… Erkekte ise maalesef bu hormonlar yok. O nedenle iş, erkeğin duygusal zekasına kalıyor. O da yoksa, kadının akıllı olması ve belki de bir karar vermesi lazım. Razı mı olacak, güçlü mü?  Ne olursa olsun, kadın güçlü olmalı. Hem kendisi için hem çocuğu için.”

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.