1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. ÇOCUĞUNUZA HER GÜN 7 CEVİZ YEDİRİN
ÇOCUĞUNUZA HER GÜN 7 CEVİZ YEDİRİN

ÇOCUĞUNUZA HER GÜN 7 CEVİZ YEDİRİN

Çocuğunuza her gün 7 ceviz yedirin

A+A-

Uzman Diyetisyen Işın Sayın, çocukların okuldaki başarını arttırmak için ailelere ceviz tavsiyesinde bulundu. Cevizin çocukların zihinsel gelişimini olumlu etkilediğine dikkat çeken Sayın, "Çocuklara her gün 7 ceviz yedirin" dedi.  
 
  Öğrencilerin eğitim hayatındaki başarısının sağlıklı beslenmeyle yakından ilgili olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Işın Sayın, cevizin çocukların zihinsel gelişimindeki önemini vurguladı.
  Çocukların okulda kaldığı sürede mutlaka kaliteli beslenmesi gerektiğini söyleyen Sayın, "Çocuğun büyüme gelişmesi ve ders başarısı bakımından sağlıklı beslenme alışkanlıkları çok değerlidir. Çünkü başarı da, sağlık da sürprizlere bağlı değildir. Çocuğunuzun okul çantasında her gün mutlaka ceviz olsun. Toplam 7 adet cevizin her gün düzenli olarak tüketilmesi önemlidir. Cevizde bulunan elzem yağ asitleri, yetişkinde Alzheimer’a karşı koruyucuyken, çocuklarda beyin fonksiyonlarını destekler. B vitaminleri sinir hücresi sağlığı için günlük olarak gereklidir. Demir ve çinko da, hafıza ve beyin fonksiyonlarında görevli olduğu bilinen önemli minerallerdir. Bunların hepsini birlikte içeren ceviz, okul çağı çocuklarının ders başarısı ve zihinsel gelişimi için oldukça değerlidir. Sağlıklı bir zihinsel gelişim için çocuklarınızın okul çantasından günde 7 adet cevizi eksik etmeyin. Mümkünse kabuklu olarak aldığınız cevizi kırarak yedirin. Dışarıda satılan açık cevizlere dikkat? Bahsi geçen elzem yağ asitleri açık cevizde, havayla temas süresi uzadıkça yararlılığını yitirir, koku ve tat değişikliği de kanıtıdır. Kavrulmuş olanlarda da yüksek ısı nedeniyle besin değeri önemli ölçüde azalır. Elzem yağ asitleri için değil, damak zevki için kavrulmuş ceviz yemiş oluruz. Kavrulma işlemi sırasında neyse ki sadece mineral kaybı yoktur. Çiğ ceviz ve çiğ kuruyemişler çok daha yararlıdır" ifadelerini kullandı.
 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.