1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOCUK BAKANLARIN ALDIĞI KARARLAR
ÇOCUK BAKANLARIN ALDIĞI KARARLAR

ÇOCUK BAKANLARIN ALDIĞI KARARLAR

İlkokul öğrencileri, Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı;

A+A-

 

BAKANLAR KURULU’NDA BUGÜN ÇOCUKLAR VARDI

KISA SÜRELİĞİNE BAKAN OLAN ÇOCUKLAR KANSERLE MÜCADELE VE TRAFİK EĞİTİMİ KONUSUNDA ALDIKLARI KARARLARI İMZALADI

YORGANCIOĞLU: “HAYATIN HANGİ ALANINDA OLURSA OLSUN BAŞARI İÇİN ÇALIŞIN VE BİZİM YAPTIĞIMIZ YANLIŞLARI YAPMAYIN”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında siyasi makamlara ziyaretler gerçekleştiren ilkokul öğrencileri, Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı.

Her 23 Nisan’da geleneksel olarak yapılan uygulamada bakanların koltuklarını devralan çocuklar, kanserle mücadelede aşı kampanyası başlatılması ve okullarda trafik eğitimi verilmesi konusunda karar alarak, bu kararların altına imza attı.

Öğrencilere ziyaretleri sırasında Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Yıldırım Tosun eşlik etti.

BAŞBAKAN FAİZE, BAŞBAKAN YARDIMCISI DA SILAGÜL OLDU

KKTC’nin farklı bölgelerindeki ilkokullardan gelen 24 öğrenci bugün Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nu ziyaret ederek, kısa süreliğine de olsa bakanlardan koltuklarını devraldı.

Buna göre, Başbakan Şehit İlker Karter İlkokulu’ndan Faize Uygun; Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Atatürk İlkokulu’ndan Sılagül Yumuşak; Dışişleri Bakanı Lefke İstiklal İlkokulu’ndan Nazım Jed; Maliye Bakanı Barış İlkokulu’ndan Neray Güneş, Sağlık Bakanı Alsancak İlkokulu’ndan Suay İlseven; Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Necati Taşkın İlkokulu’nda Berke Elmas; Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı 23 Nisan İlkokulu’ndan Tuğkan Hüdan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Kurtuluş İlkokulu’ndan Ceylan Semerci; İçişleri Bakanı Karakol İlkokulu’ndan Şahnaz Gökel; Milli Eğitim Bakanı Lapta İlkokulu’ndan Mete Özözgür; Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Özgürlük İlkokulu’ndan Hasan Derin oldu.

BASIN MENSUPLARININ ARASINDA BİR ÇOCUK GAZETECİ

Öte yandan Gazeteci Rasıh Reşat’ın kızı Fidel Reşat ise çocuk gazeteci olarak basın mensupları arasındaki yerini aldı. Boynuna basın kartı da asan Fidel Reşat, hazırlanacak 23 Nisan gazetesi için bakan koltuğunda oturan öğrencileri fotoğraf çekti.

“BU İŞ ZORMUŞ”

Bakan arkadaşlarına söz veren ve projelerin nasıl yapılacağı konusunda Özkan Yorgancıoğlu’ndan yardım alan Faize Uygun’un mevkisini “Bu iş zormuş” diyerek değerlendirmesi de salondaki herkesi gülümsetti.

GÖZLER MALİYE BAKANI MUNGAN’A VE KOLTUĞUNU DEVRETTİĞİ NERAY’A ÇEVRİLDİ

Bu arada, koltukları devrettikleri öğrencilerin arkasında duran ve zaman zaman onlara ipucu veren bakanların hedefinde Maliye Bakanı Zeren Mungan vardı.

Çocukların projelerinin hayat bulması için paraya ihtiyaç olduğunu dile getiren, Maliye Bakanı Mungan’ı ve koltuğunu devrettiği Neray’ı işaret eden bakanların bu tavrı, hem çocukları hem de basın mensuplarını güldürdü.

Temsili Bakan Neray Güneş ise Mungan’dan aldığı ipucuyla sağlık ve eğitim için bütün imkanların seferber edilebileceğini söyledi.

“23 NİSAN KIYAFETLERİ AİLELER İÇİN KÜLFET”

Serdar Denktaş ise koltuğunu devrettiği Sılagül Yumuşak ile öğrencilerin 23 Nisan’da giydiği kıyafetlerin ücretlerinin ailelere külfet olduğunu belirtti.

Sılagül Yumuşak ve Serdar Denktaş, öğrencilerin kendi kıyafetleriyle de 23 Nisan’ı eğlenceli hale getirebileceği konusunda hemfikir oldu.

BU GÜNÜN DAHA GÜZEL GEÇMESİ İÇİN…

Misafir öğrencilere söz verip 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın daha güzel geçmesi için neler yapmak istediklerini soran Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, kendisine takdim edilen buketten çıkardığı çiçekleri de teker teker konuk çocuklara verdi.

KARARLARININ ALTINA İMZA ATTILAR

Çocuk bakanlar toplantıda okullara daha fazla saha yapılmasını ve bank yerleştirilmesini istedi.

Kanserle mücadele konusunda aşı kampanyası başlatılması ve okullarda trafik eğitimi verilmesi yönünde kararlar üreten çocuk bakanlar, Başbakanlık baskılı kağıda yazılan kararların altına imza attı. Çocukların imzaları ise Bakanların dikkatinden kaçmadı.

Çocuklarla bir süre sohbet eden ve istişarede bulunan bakanlar adına son sözü alan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, öğrencilere “Hayatın hangi alanında olursa olsun başarı için çalışın ve bizim yaptığımız yanlışları yapmayın” dedi.

Çocuklara ziyaret sonunda hediye ve çikolata verildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.