1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ÇOCUK GELİNE DOĞUM OYUNU!
ÇOCUK GELİNE DOĞUM OYUNU!

ÇOCUK GELİNE DOĞUM OYUNU!

Çocuk gelin dramında ‘bebek’ taktiği! Nikahsız yaşadığı kişiden hamile kalan küçük annenin durumu anlaşılmasın diye bir yakınının kimliğiyle doğuma girdiği anlaşıldı. Yalan beyandan ceza aldı.

A+A-

Çocuk gelin dramında yeni perde!  İstanbul’da hamile kalan küçük gelinin durumu anlaşılmaması için oynanan sahtecilik uzun sürmedi. Tüm çabalara rağmen önlemeyen çocuk gelin sorununda yaşanan bir başka dram İstanbul’da gerçekleşti. 

YALAN BEYANDAN CEZA 

Henüz 13 yaşında iken kendisinden 15 yaş büyük V. U. ile düğünü yapılan G. K.  üç yıl birlikte yaşadı. Çocuk gelin 16’sında hamile kalıp doğum için Üsküdar Zeynep Kamil Çocuk ve Doğum Hastanesi’ne başvurdu. Çocuk gelin bir bebek dünyaya getirdi. Yasal olmayan bu birlikteliğin ortaya çıkmaması için birlikte yaşadığı  V. U.’nun kız kardeşinin nüfus cüzdanı ve adıyla kayıt yaptırıldı. Ancak hastane durumu kısa sürede fark ederek polise şikayette bulundu.  

YANLIŞLIK OLDU

Çocuk gelin ve V.U.  hakkında ‘resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmaktan dava açıldı. G.K, okuma yazması olmayan annesinin yanlış kimlikle kayıt yaptırdığını ileri sürdü. 
Yargılama sürerken 18’ine basan ve resmi nikahla evlenen G.K. ve V.U. ayrı ayrı yargılandıkları mahkemelerde suçlu bulundu. Resmi belgenin düzenlemesinde yalan beyanda bulunmaktan para cezası alan çiftin cezaları mahkeme tarafından ertelendi.

BU GİZLİ OYUN TUİK VERİLERİNİ SAPTIRIYOR

2007’de yaplan istatistiklerde çocuk yaşta evlilikler, genelin yüzde 0.99’unu teşkil ederken bu oran 2012’de yüzde 0.74’e gerilemiş. TUİK’in rakamlarına göre de çocuk gelinlerin oranı gün geçtikçe azalıyor. Ancak uzmanlar bu rakamların ‘çocuk gelin’ gerçeğini tam olarak yansıtmadığı konusunda hemfikir. Çocuk gelinlik durumunu aklamak için bulunan bu yöntem de, istatistiklerde TÜİK verilerini de aşağı çekiyor. Ancak yargıya yansıyan onlarca dava dosyası, bu hileyi deşifre ediyor. 

 

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.