1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇOCUK HAKLARI ANLAMSIZ BİR HALE GETİRİLDİ”
“ÇOCUK HAKLARI ANLAMSIZ BİR HALE GETİRİLDİ”

“ÇOCUK HAKLARI ANLAMSIZ BİR HALE GETİRİLDİ”

KKTC'nin anayasasında neler oluyor... Pazarlıklar sonucunda yok edilip

A+A-

 

“ÇOCUK HAKLARI ANLAMSIZ BİR HALE GETİRİLDİ”

Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Avukat Mamalı, Anayasa değişiklikleri sırasında  “Çocuk Hakları” ile ilgili maddenin içinin meclisteki oylama esnasında boşaltılarak anlamsız  bir hale getirildiğini savundu.

Mamalı yaptığı yazılı açıklamada, bu yeni madde konusunda ortaya atılan “eğer bu anayasa değişikliği gerçekleşmez ise ıslahevi ve çocuk mahkemeleri kurulamayacaktır” şeklindeki söylemlerin  gerçeği yansıtmadığı gibi halk nezdinde bir akıl tutulması ve algı hatası yaratarak insanları “evet” demeye yönelten yanlış bir propagandanın ürünü olduğunu ileri sürdü.

“Anayasanın mevcut 155. maddesi açıkça çocuk (ihitisas) mahkemelerinin kurulabilmesine imkan verirken yine Anayasanın 140. maddesi de çocukların yargılanmasına ilişkin bir düzenleme içermektedir. Kaldı ki yürürlükteki yasalara göre de bugün ıslahevinin kurulmasına hiçbir engel bulunmamaktadır. Görüleceği üzere mevcut hukuki düzenlemeler ıslahevinin yapılmasına, çocuk mahkemelerinin kurulmasına ve çocuklara özgü yargılama sisteminin tesis edilmesine zaten imkan vermektedir, ve bu hususlarda anayasa değişikliği yapılmasına hiç de gerek yoktur” görüşlerine yer veren Mamalı, meclisteki oylama esnasında Çocuk Hakları maddesi üzerinde partilerin tırpanlama oyunu oynadığını iddia etti.

“16 Nisan tarihli öneride yer alan “Çocukların eşitliği”, “Çocukların her türlü “ayrımcılığa maruz kalmaması”, “Çocukların düşünce, vicdan ve din özgürlüğü”, “Çocukların ifade özgürlüğü”, “Mülteci çocukların hakları” ile ilgili bölümler oylama esnasındaki pazarlıklar sonucunda yok edilip şimdiki metinden çıkartılmıştır” ifadelerine yer veren Mamalı, son şekliyle Çocuk Hakları düzenlemesinin önemsiz, cılız ve göstermelik bir anayasa maddesine dönüştürüldüğü görüşünü ortaya koydu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.