1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇOCUK HAKLARI KONUSUNDA DAHA ÇOK ÇALIŞMA YAPILMALI”
“ÇOCUK HAKLARI KONUSUNDA DAHA ÇOK ÇALIŞMA YAPILMALI”

“ÇOCUK HAKLARI KONUSUNDA DAHA ÇOK ÇALIŞMA YAPILMALI”

Harmancı, barış dolu bir dünya hayali kurulurken, aksine dünyada çocuklar savaşlarda acımasız şartlar altında...

A+A-

 

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, KKTC’de çocuk haklarıyla ilgili daha çok çalışma yapılması gerektiğini  vurguladı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, çocuk hakları konusunda hassasiyet göstererek Çocuk Hakları Komitesi kurduklarını, bu konuda  kendi üzerlerine düşeni yapmaya çalışacaklarını ifade etti.

Harmancı, Komite’nin gündem maddelerinden birinin Çocuk Meclisi olduğunu belirterek, zemini sağlam oluşturulmuş  bir meclisin çocukların temsiliyeti anlamında önemli olduğunun altını çizdi.

Harmancı, Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi ile belirlenen ilkelerin KKTC’de de  her yönüyle hayata geçirilmesi adına kendi üzerlerine düşecek sorumluluklara duyarlı olacaklarını belirtti.

Çocukların gözünden çocuk haklarının anlatıldığı, yeteneklerinin geliştirilmesine de katkı sağlayacak yarışma düzenleyeceklerini belirten Harmancı,  her türlü kurum ve kuruluşla da işbirliği halinde çalışabileceklerini kaydetti.

Harmancı, barış dolu bir dünya hayali kurulurken, aksine dünyada çocukların savaşlarda acımasız şartlar altında yaşadığını kaydetti.

Harmancı, dünyada savaşlar ve silahlı çatışmalarda hayatını kaybeden, işkenceye, kötü muameleye, tecavüze ve cinsel istismara uğrayan, asker ve mülteci konumuna sokulan ve en önemlisi açlık ile yoksulluk içinde yaşayan milyonlarca çocuk bulunduğunu vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.