1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇOCUK İHMALİ VE İSTİSMARI”
“ÇOCUK İHMALİ VE İSTİSMARI”

“ÇOCUK İHMALİ VE İSTİSMARI”

Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik çocuk istismarı ve ihmali olarak kabul edilen,

A+A-

Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik çocuk istismarı ve ihmali olarak kabul edilen davranışların sınıflandırılması, çocuk hakları konusundaki yasal sorumluluklar ve olumsuz örnekler karşısında nerelere bildirim yapılacağı konularında kapsamlı bilgi verilen “Dur! O Daha Çocuk” eğitim programının gerçekleşmesi için harekete geçildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim işbirliğinde hazırlanan, Barış Başel danışmanlığında geçtiğimiz yılın Haziran ayında başlatılan eğitim programı kapsamında “çocuk ihmali ve istismarı” konusunda öğretmenlere, velilere ve öğrencilere eğitim verilmişti. Bu eğitimlerin bu yıl da gerçekleşmesi gündemiyle bakanlıkta bir toplantı yapıldı.

Bu kapsamda Barış Başel, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ve ilgili daire müdürlerine projenin amaç ve hedefleri hakkında sunum yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Berova konuyla ilgili açıklamasında böyle projelerin toplum için önemine işaret ederek, bu konudaki çalışmalara özel önem verdiğini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.