1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇOCUK İSTİSMARINI VE İHMALİNİ ÖNLEME SEMPOZYUMU”
“ÇOCUK İSTİSMARINI VE İHMALİNİ ÖNLEME SEMPOZYUMU”

“ÇOCUK İSTİSMARINI VE İHMALİNİ ÖNLEME SEMPOZYUMU”

Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği ile Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu ortaklaşa düzenlediği “Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Sempozyumu” yapıldı.

A+A-

SİBER: “BAZI ŞEYLERDE ÇOK GEÇ KALINDI. ÇOCUKLARIN KORUNMASI BİRİNCİ GÖREVİMİZ”

GÜLLE: “GEREKEN HER TÜRLÜ KATKIYI KOYMAYA HAZIRIZ”

GÜRPINAR: “ÇOCUKLARIN HUZUR VE SAĞLIKLI YETİŞMELERİ SON DERECE ÖNEMLİ”

Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği ile Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu ortaklaşa düzenlediği “Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Sempozyumu” yapıldı.

Golden Tulip Hotel’de düzenlenen sempozyuma, Meclis Başkanı Sibel Siber, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Polis Genel Müdürü Birinci Yardımcısı Pervin Gürler, Çocuk İstismarını Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahar Gökler, Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkanı Emine Güllüelli, Kıbrıs Türk Tabipler Odası Başkanı Dr. Cemal Mert, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim ve ilgili kurum çalışanları katıldı.

GÜLLÜELLİ

Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkanı Emine Güllüelli konuşmasında, Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği ile ortaklaşa düzenledikleri sempozyumun verimli geçmesini dileyerek, çocuk istismarında, çocuğa bilerek veya bilmeyerek yapılan tüm kötü davranışların istismar olduğunu kaydetti.

Çocuk İstismarını önlemek için yasa tasarısı yapıldığını fakat uygulamada sıkıntılar yaşandığını dile getiren Güllüelli, bugün düzenlenen sempozyumdan konularında uzman kişilerin vereceği bilgiler ışığında daha çağdaş yapıya ulaşılması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

GÖKLER

Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Bakar Gökler, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olduğunu dile getirerek, çocukların sorunlarının sözde kalmaması ve gündeme gelmesi açısından herkese önemli görevler düştüğünü kaydetti.      

Çocukların kendilerini çok iyi ifade edebileceklerini ama yetişkinlerin onlara yol göstermesi gerektiğine dikkat çeken Gökler, iki ülke arasında işbirliği güçlendirilmesi açısından sempozyumun önemli olduğunu ve bilim adına da verimli olacağını belirtti.

MERT

Kıbrıs Türk Tabipler Odası Başkanı Dr. Cemal Mert ise, sempozyumda gerekli tüm paydaş ve grupların katılımından dolayı mutluluk duyduğunu söyleyerek, toplumsal sorunların çözümünde birinci aşamanın farkındalık olduğunu kaydetti.

Sorunların çözümünü hayata geçirme konusunda sıkıntı yaşandığını da sözlerine ekleyen Mert, özellikle yapılan yasaların hayata geçmesi gerektiğini belirtti.

Çocuk istismarının genetik bir hastalık gibi devam ettiğini de söyleyen Mert, sorunun tedavi edilmediği takdirde devam edeceğini kaydetti.

BESİM

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim de, yaklaşık on yıldır çalışmalarını sürdüren Pediatri Derneği’nin uluslararası alanda yaptıkları işlerden dolayı tebrik ederek, çocuk istismarının hasır altı edilmiş bir konu olduğunu, ilgili sektörler ve kurumların biraraya getirilip toplumda farkındalık yaratılmasının önemine vurgu yaptı.

Çocuk Hakları Hukuku ile İnsan Ticareti Yasası’nın da bir an önce yasal anlamda yürürlüğe girmesi gerektiğini söyleyen Besim, yapılan yasaların da uygulanması gerektiğini belirtti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise, her insanın, doğan her çocuğun büyük bir değer olduğunu dile getirerek, değerlerin ortaya çıkması için gerekli koşuların ortaya konması gerektiğini kaydetti.

Çocuk istismarı ile ilgili adımlar atılması gerektiğine de dikkat çeken Gülle, Sağlık Bakanlığı olarak sorumluluk bilinciyle gereken her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını belirtti.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ise, çocuklara yönelik her türlü çalışmaların kendilerinin esas görevi olduğunu kaydetti.

Çocukların toplumun en önemli unsuru olduğunu söyleyen Gürpınar, çocukların huzur ve sağlıklı yetişmelerinin son derece önemli olduğunu, Bakanlığa bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi’nin faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Bakanlık olarak yasal düzenlemeler konusunda da katkı koymaya hazır olduklarını dile getiren Gürpınar, çocuk işçiliği ve istismarının önlemesi için ilgili kurumlarla da işbirliği yapılacağını söyledi.   

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, “eminim ki bu sempozyumda çok anlamlı ve motive edici sonuçlar çıkacaktır” dedi.

Yasa yapıcılar olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyleyen Siber, bazı şeylerde çok geç kalındığını, çocukların korunmasının birinci görevleri olduğunu kaydetti.

Siber ayrıca, sempozyumdan çıkacak sonuçları hep birlikte değerlendirerek dikkatle inceleyerek yerine getireceklerini belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.