1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOCUK ONKOLOJİSİ ESKİ BİNAYA MAHKUM
ÇOCUK ONKOLOJİSİ ESKİ BİNAYA MAHKUM

ÇOCUK ONKOLOJİSİ ESKİ BİNAYA MAHKUM

Çocuk Onkolojisi eski binaya mahkum

A+A-

Ülkemizde çocukluk çağı kanserlerine yakalanan çocukların tedavi gördüğü Çocuk Onkolojisi Bölümü, eski binaya mahkum oldu.

Yıllardır beklenen tam teşekküllü Onkoloji Hastanesi binasının tamamlanmasına sayılı günler kala, çocukluk çağı kanserlerinin tedavi Çocuk Onkoloji Servisi’nin yeni Onkoloji Hastanesi’nde yer almayacağı ve Sağlık Bakanı Salih İzbul’un ifade ettiği gibi artık ömrünü dolduran Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kalacağı ortaya çıktı.

Kıbrıs Postası - Meryem EKİNCİ

Çocukluk çağı kanserlerinin tedavi edildiği Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi bünyesindeki Çocuk Onkoloji Servisi (Pediatrik Onkoloji Ünitesi), yapımı tamamlanmak üzere olan Onkoloji Hastanesi bünyesinde yer almayacağı öğrenildi.

Hastanedeki onkoloji merkezi tümüyle yeni Onokoloji Hastanesi’ne taşınacak ancak kanser hastası çocukların tedavi gördüğü Çocuk Onkoloji Servisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi ile birlikte eski hastanede tedavi vermeye devam edecek.

Çocuk Onkoloji Servisi çalışmalarına çocuk servisiyle birlikte Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde devam ederken, hastanenin Dahiliye Servisi ise tamamiyle yeni Onkoloji Hastanesi bünyesine alınacak.

Sağlık Bakanı Dr. Salih İzbul geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin 40 yılı aşkın bir süredir faaliyette bulunduğunun altını çizerek, hastanenin artık ömrünü doldurduğunu ifade etmiş ve acil olarak yeni bir devlet hastanesinin hayata geçirilmesinin önemi üzerinde durmuştu.

Bakan İzbul, Onkoloji Hastanesi’nin de tamamlanmak üzere olduğunun altını çizerek, onkoloji servisinin yanı sıra hastanenin 3.ve 4’üncü katlarına ise Dahiliye Servisi’nin taşınmasının planlandığını açıklamıştı.

Bakan İzbul, Bakan İzbul, “Onkoloji binası bittikten sonra ilk 2 kat onkoloji içindir. 3-4 katlara da servis taşınacak. Muhtemelen Dahiliye Servisi’miz. Merkez binayı da biraz rahatlatacağız” demişti.

Eski bakan başka dedi

Eski Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise geçtiğimiz yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Lösemili Çocuklar Haftası” nedeniyle yayımladığı mesajda, inşaatı devam eden yeni Onkoloji Merkezi’nin erişkinlerin yanı sıra, çocuklara da hizmet verecek tam donanımlı bir merkez olacağını kaydetmiş ve Pediatrik Onkoloji Ünitesi’nin de aynı binada yer alacağı mesajını vermişti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.