1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Çocuk sahibi olmak isteyen erkekler dikkat!
Çocuk sahibi olmak isteyen erkekler dikkat!

Çocuk sahibi olmak isteyen erkekler dikkat!

Çocuk sahibi olmak isteyen erkekler dikkat!

A+A-

ABD’deki Harvard Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, üzerinde böcek ilacı kalıntıları olan meyve ve sebzeleri yüksek oranda tüketen erkeklerin vücudunun ürettiği sağlıklı sperm sayısının bu maddelere en az miktara maruz kalan erkeklerden üçte bir oranında daha az olduğunu ortaya çıkarttı.

 Araştırma kapsamında 2007-2012 yılları arasında bir üreme kliniğinde sperm örneği veren 155 erkeğin beslenme alışkanlıkları incelendi.

Tüm katılımcılara beslenme alışkanlıkları ile ilgili bir dizi soru yönelten ve erkeklerin sık tükettiklerini söyledikleri besinleri ABD Tarım Bakanlığı Böcek İlacı Veri Programı’nın yayınladığı böcek ilacı kalıntıları ile ilgili verilere göre puanlayan araştırmacılar, çok fazla böcek ilacı kalıntısı tüketen erkeklerin sperm sayısının diğer deneklerden daha düşük olduğunu gördüklerini söyledi.

Araştırmacılar, sperm sayısındaki bu düşüşün tüketilen meyve sebze miktarına değil, bu yiyecekler üzerinde bulunan böcek ilacı kalıntılarına bağlı olduğunun altını çizdi ve, “Erkekler sperm sayı ve kalitelerinin düşeceği endişesiyle meyve sebze yemekten kesinlikle kaçınmamalı, sadece bu maddelere maruz kalma olasılıklarını  azaltmaya çalışmalı. Organik ürünler tüketmek bunun için çözüm olabilir” dedi.

Araştırma Human Reproduction isimli akademik dergide yayınlandı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.