1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOCUK TERKİNİ ÖNLEME VE GÜÇLENDİRME PROJESİ
ÇOCUK TERKİNİ ÖNLEME VE GÜÇLENDİRME PROJESİ

ÇOCUK TERKİNİ ÖNLEME VE GÜÇLENDİRME PROJESİ

ÇOCUK TERKİNİ ÖNLEME VE GÜÇLENDİRME PROJESİ

A+A-

PROJE İLE ÇOCUKLARIN BİYOLOJİK AİLELERİYLE YAŞAMALARINI SAĞLAMAK AMACIYLA AİLELERİ DESTEKLEMEK AMAÇLANIYOR

SOS Çocuk Köyü tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen “Çocuk Terkini Önleme ve Güçlendirme Projesi (AGP)” nin açılış töreni bugün gerçekleştirildi.

Proje çocuklarına yeterli ilgiyi göstermeyen ve çocukları için sağlıklı yaşam koşularını sağlamada güçlük yaşayan ailelerin, çocuklarıyla birlikte yaşamalarının sağlanması için desteklenmesini hedefliyor.

SOS Çocuk Köyü ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından koordine edilen projenin amacı biyolojik ailelerini kaybetme riski altında olan çocukların ebeveynlerinin kapasitesini de güçlendirerek ilgili bir aile ortamında yaşamasını mümkün kılmak.

Proje kapsamında ailelerin ekonomik bağımsızlıklarına ulaşmalarına, özgüvenlerini kazanmalarına, ebeveynlik kapasitelerini geliştirmelerine, çocuk haklarını ve sorumluluklarını geliştirmek ve korumalarına yardımcı olunuyor. Ayrıca çocukların ve ailelerin materyal, eğitim, sağlık ve psiko-sosyal destek gibi gerekli hizmetlere ulaşmaları sağlanıyor.

2014 Aralık ayından 2017 Aralık ayına kadar sürecek projenin toplam bütçesi 335,807 Euro…

Açılış, SOS Çocuk Köyü’nde saat 16:00’da AGP’nin tanıtım filmiyle başladı. Ardından Avrupa Komisyonu Destek Ofisi Müdürü Alessandra Viezzer, SOS Çocuk Köyü Derneği Ulusal Direktörü Pelin Meneoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından LTB Çocuk Korosu müzik dinletisi yer aldı ve tören resepsiyonla sona erdi.

VIEZZER

Avrupa Komisyonu Destek Ofisi Müdürü Alessandra Viezzer konuşmasında, AB’de çocuk haklarını korumaya yönelik çabalara rağmen, çocuk nüfusunun yüzde 19’unun yoksulluk riski altına olduğunu, çocukların sıklıkla şiddet mağduru olduklarını, zaman zaman ayrımcılıkla karşı karşıya kaldıklarını, yasa dışı olarak kaçırıldıklarını ve merkezlere yerleştirildiklerini söyledi. Viezzer konuşmasında projeyle ilgili bilgiler de verdi.

MENEOĞLU

SOS Çocuk Köyü Derneği Ulusal Direktörü Pelin Meneoğlu da 2005’ten itibaren aile bakımını kaybetme riski olan 454 çocuğa ve 180 aileye aile güçlendirme desteği verildiğini söyledi ve şu anda aile güçlendirme Projesi kapsamında 74 çocuk ve 28 ailenin destek aldığını kaydetti.

Meneoğlu, AB’nin 3 yıllık proje finansmanı ile Şubat 2015’ten itibaren kapasitelerini 60 aile ve 150 çocuğa çıkaracaklarını da ifade etti.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da SOS Çocuk Köyü’nde çocukların daha iyi bir bakım almaları için, aile temelli bir ortamda bakım ve gelişim faaliyetleri sürdürüldüğünü kaydetti.

Projeyle ilgili bilgiler veren Gürpınar, “Bu çocuklar bizim ve tüm toplumun çocuklarıdır ve onlara karşı sorumluluk hepimizindir” diye konuştu. Gürpınar, SOS Çocuk Köyü’nde bakım gören çocuklara yapılan devlet katkısını 2014’te yüzde 50’den yüzde 60’a 2015’te de yüzde 70’e çıkardıklarını kaydetti.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.