1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOCUKLAR DERS YAPIYOR, BİNA DÖKÜLÜYOR!
ÇOCUKLAR DERS YAPIYOR, BİNA DÖKÜLÜYOR!

ÇOCUKLAR DERS YAPIYOR, BİNA DÖKÜLÜYOR!

8 yıl boyunca hiçbir tamirat yapılmayan okul.. Eski Eserler Dairesi’ne bağlı bir bina olduğu için herhangi bir çalışma izin alınmadan yapılamazken, Eğitim Bakanlığı da gerekli ilgiliyi göstermiyor.

A+A-

YENİCAMİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM MERKEZİ
8 yıl boyunca hiçbir tamirat yapılmayan okulda pek çok hasar meydana geldi. Eski Eserler Dairesi’ne bağlı bir bina olduğu için herhangi bir çalışma izin alınmadan yapılamazken, Eğitim Bakanlığı da gerekli ilgiliyi göstermiyor. Kendi maddi bütçesi olmadığı için ufak tamiratları yapmakta dahi zorluk çeken okulda, pencerelerden camlara, duvar boyalarından çatı kiremitlerine kadar tamir gerekiyor. Okulun bahçesinde üzeri boş halde duran demir çardak ise pas tutmuş şekilde atıl vaziyette duruyor

Çocuklar ders yapıyor, bina dökülüyor!

Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan Yenicami Okul Öncesi Eğitim Merkezi binası adeta dökülüyor. 2006 yılından sonra tek bir çivi bile çakılmayan okul yeni bir düzenleme istiyor. Okul öğrencileri çürük yapılar arasında oyun oynarken, damı akıtan sınıflarda ders görüyor. Duvar sıvaları dökülmüş, bazı pencereleri açılmaz ve camları kırık durumda olan okulda, çocukların oyun parkındaki salıncaklar da tehlike içeriyor. Okulun bahçesinde üzeri boş halde duran demir çardak ise pas tutmuş şekilde atıl vaziyette duruyor.

Özellikle öğleden sonraları mahalledeki çocukların okul bahçesine girerek futbol oynamasından dolayı da bina büyük zarar görürken, eski eser olan bu yapının korunması için bir bekçi ihtiyacı olduğu göze çarpıyor. Yapısı açısından Eski Eserler Dairesi himayesi altında bulunan okul, A’dan Z’ye kadar tamirat isterken, Eğitim Bakanlığı’nın okula gereken ilgiyi göstermesi bekleniyor.

Paslı salıncaklarda çocuklar sallanıyor
2004 yılında binada eğitme başlayan Yenicami Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nde en son 2006 yılında tamirat çalışmaları yapıldı. 8 yıl boyunca hiçbir tamirat yapılmayan okulda pek çok hasar meydana geldi. Eski Eserler Dairesi’ne bağlı bir bina olduğu için herhangi bir çalışma izin alınmadan yapılamazken, Eğitim Bakanlığı da gerekli ilgiliyi göstermiyor.

Kendi maddi bütçesi olmadığı için ufak tamiratları yapmakta dahi zorluk çeken okulda, pencerelerden camlara, duvar boyalarından çatı kiremitlerine kadar tamir gerekiyor. Okulun bahçesinde üzeri boş halde duran demir çardak ise pas tutmuş şekilde atıl vaziyette dururken, çocukların oynadıkları salıncaklardan bazıları sökülmüş bazıları ise paslı şekilde kullanılıyor.

Turistlere kötü izlenim
Çakıl taşlar içerisinde oyunlar oynayan küçük öğrenciler, yer yer dökülen binanın altında tehlike altında bulunuyor. Bazı sınıflarda çatılar akıtırken, bazılarının ise pencereleri eskimesinden dolayı açılmıyor. Sınıflarda ve öğretmenler odasında bulunan dolaplar ise eskimeye yüz tutmuş, sağlamlığını yitirmiş durumda duruyor. Turistlerin gezileri sırasında görüntüledikleri okul binası, yıkılmaya yüz tutmuş görüntüsüyle kötü bir izlenim bırakıyor.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum