1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇOCUKLAR ‘GÖSTERİ MAYMUNU’ GİBİ KULLANILIYOR”
“ÇOCUKLAR ‘GÖSTERİ MAYMUNU’ GİBİ KULLANILIYOR”

“ÇOCUKLAR ‘GÖSTERİ MAYMUNU’ GİBİ KULLANILIYOR”

“ÇOCUKLAR ‘GÖSTERİ MAYMUNU’ GİBİ KULLANILIYOR”

A+A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na az bir zaman kala, törenlerde çocuklara ödettirilen kıyafet ücretleri ile törenlere hazırlık için Şubat ayı itibariyle yapılan çalışmalar akıllara geldi.

“HER YIL 600 BİN TL’LİK RANT”: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na az bir zaman kala, törenlerde çocuklara ödettirilen kıyafet ücretleri ile törenlere hazırlık için Şubat ayı itibariyle yapılan çalışmalar akıllara geldi. Çocukların bayramlarını coşku içerisinde kutlamaları gerekirken, düzenlenen törenlerde gösteriler yapan çocukların eziyet çektikleri belirtiliyor. İlkokullarda 22 Bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Elcil, devletin bu gibi etkinliklere herhangi bir katkısı olmadığını ve bu törenlerde giyilen kıyafetleri ailelerin karşıladığına dikkati çekti ve “ortada korkunç bir rant var” dedi.

“ÇOCUKLAR ‘GÖSTERİ MAYMUNU’ GİBİ KULLANILIYOR”: KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, hem Şubat tatilinin ardından başlayan gösteri çalışmalarının ders kaybına neden olduğu hem de, gösteriler için çocukların, büyükleri ve devletin resmi görevlilerini eğlendirmeye dönük bin bir eziyete katlandıklarını anlattı. Elcil, “Çocuk Bayramı’nda çocuklar ‘gösteri maymunu’ gibi kullanılıyor” dedi.

Rana Sarro Özadalı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na az bir zaman kala, törenlerde çocuklara ödettirilen kıyafet ücretleri ile törenlere hazırlık için Şubat ayı itibariyle yapılan çalışmalar akıllara geldi.

Çocukların bayramlarını coşku içerisinde kutlamaları gerekirken, düzenlenen törenlerde gösteriler yapan çocukların eziyet çektikleri belirtiliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM’nin) açılışının yıldönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, çocukların ‘gösteri maymunu’ gibi kullanıldığı düşünülüyor.

Bu durumun üzücü olduğunu belirten KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, hem Şubat tatilinin ardından başlayan gösteri çalışmalarının ders kaybına neden olduğu hem de, gösteriler için çocukların büyükleri ve devletin resmi görevlilerini eğlendirmeye dönük bin bir eziyete katlandıklarını anlattı.

“ORTADA KORKUNÇ BİR RANT VAR”

Her okulda yapılan gösteriler nedeniyle, çocukların ‘gösteri maymunu’ gibi kullanıldığını düşünen Şener Elcil, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın bir de maddi boyutu olduğunu, devletin bu gibi etkinliklere herhangi bir katkısı olmadığını ve bu törenlerde giyilen kıyafetlerin ailelerin karşıladığına dikkati çeken Elcil, “ortada korkunç bir rant var” dedi.

“HER YIL 605 BİN TL’LİK RANT”

İlkokullarda eğitim gören yaklaşık 22 Bin öğrenci olduğunu belirten Elcil, “11 bin kişinin törenlere katıldığı düşünülürse ekonomik pastanın büyüklüğü anlaşılabilir” dedi.

Okullara sorulan 23 Nisan kıyafetlerinin fiyatlarının 55-58 TL civarına olduğunu öğrendi.

“ÇOCUKLARIN EĞLEBİLECEĞİ ŞEKLE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, sendika olarak, bu törenlerin, çocukların eğlenebileceği festival veya eğlence şekline dönüştürülmesini istediklerini belirtti.

Detay

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.