1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Çocuklarda alerjiye dikkat!
Çocuklarda alerjiye dikkat!

Çocuklarda alerjiye dikkat!

Çocuklarda alerjiye dikkat!

A+A-

Yaz mevsimiyle birlikte gündeme gelen alerji, ciddi sağlık sorunlarının başında geliyor. Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, yapılan son araştırmalarda D vitamini eksikliğinin, başta astım olmak üzere diğer alerjik hastalıklarda etkisi olduğunu belirtti.

D vitamini eksikliği, kanserden, diyabete, bağışıklık sistemi hastalıklarından alerjik sorunlara kadar birçok hastalığa zemin hazırlıyor. Yapılan son araştırmalara göre D Vitamini eksikliğinin alerjik vakalarda yüksek oranda göründüğü ortaya çıktı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, alerjik rahatsızlığı olanların D vitamini değerlerine mutlaka baktırması gerektiğine dikkat çekti. 

Alerjisi olan çocukların D Vitamini seviyesine mutlaka bakılmalı

Güneş ışığı vitamini olarak da bilinen D vitamini, vücudun genel sağlığı için büyük önem taşıyor. Son yıllarda D vitamini eksikliği, ülkemiz dahil tüm dünyada sık rastlanan ciddi bir sağlık sorunu haline geldi.  D vitamini eksikliğinde alerjik sorunların arttığı, bu nedenle alerjisi olan çocuklarda D vitamini ölçümünün yapılması, eksikliğin belirlenmesi halinde mutlaka tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Garipağaoğlu, eksiklik durumunda D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlerin tüketilmesinin yararlı olacağını belirtti. Özellikle astımlı çocuklarda D vitamini düzeylerinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Günlük D vitamini ihtiyacı 2 yaşın üstündeki tüm bireylerde 15 mikrogram

Günlük alınması gereken D vitamini miktarını, iki yaşın üstündeki tüm bireylerde 15 mikrogram (mcg) olarak belirten Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, günümüzde çocukların birçok nedenle, yaz aylarında bile sokakta çok az vakit geçirdiklerini, bu nedenle D vitaminini yeterince alamadıklarını ifade etti.  Garipağaoğlu, çocuk beslenmesinde ebeveynlerin D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlere yönelmelerinin önemini vurguladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.