1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOCUKLARI BUGÜN OKULA GÖNDERMİYORLAR
ÇOCUKLARI BUGÜN OKULA GÖNDERMİYORLAR

ÇOCUKLARI BUGÜN OKULA GÖNDERMİYORLAR

Mehmetçik Belediyesi çalışanları, 52 gündür sürdürdükleri grevlerini belediye başkanının evinin önüne taşıdı

A+A-

Mehmetçik Belediyesi çalışanları, 52 gündür sürdürdükleri süresiz grevlerini dün itibarıyla Belediye Başkanı Ahmet Beyazıt Adalıer’in evinin önüne taşıdı. Bundan böyle grevlerini belediye başkanının evinin önünde sürdüreceklerini açıklayan çalışanlar, ihtiyaçlarını karşılayamadıkları çocuklarını da tepki amacıyla bugün okula göndermeme kararı aldı.

Dün öğleden sonra itibarıyla belediye başkanının evinin önüne taşınan eyleme, belediye çalışanlarının aileleri de destek verdi. Ellerinde “Hakkımızı istiyoruz”, “Yasayı değiştirmek bu kadar mı zor”, “Açız” yazan dövizler taşıyan belediye çalışanlarının eşleri ve çocukları, aylardır evlerine maaş girmediği için geçinemediklerini, gelen yardımlarla ayakta durmaya çalıştıklarını ancak bunun çocukların eğitim ve sağlık giderlerini karşılamadığını dile getirdi.

Eşlerin bu dokunaklı konuşmaları sırasında bazı belediye çalışanları kendilerini tutamayarak ağladı. Daha sonra, belediye çalışanlarının eşleri, Ahmet Beyazıt Adalıer’in evinin kapısını çalarak eşiyle görüşme talebinde bulundu. Bayan Adalıer, bu talebi kabul etti ve belediye çalışanlarının eşleriyle bir süre görüşerek sorunlarını dinledi.

Akyön: Başkan istifa etmeli
Mehmetçik Belediyesi çalışanlarının örgütlü olduğu BÜRO-İŞ’in Başkanı Hüseyin Akyön, 3 belediye işçisinin belediye başkanının evinin önüne çöp döktüğü gerekçesiyle tutuklanarak haklarında dava okunduğunu ifade ederek, bu durumu eleştirdi ve artık eylemlerini belediye başkanının evinin önünde sürdüreceklerini açıkladı.

Belediye çalışanlarının bugün çocuklarını okula göndermeme kararı aldığını söyleyen Akyön, belediye başkanının dün bir açıklama yaparak bayramlıklarının verilmemesinin sorumlusu olarak sendikayı gösterdiğini hatırlatarak “Mehmetçik Belediye Başkanı Ahmet Beyazıt Adalıler istifa etmelidir” dedi.

Çalışanlar ve eşleri de tepkili
Mehmetçik Belediyesi çalışanları ve eşleri de 52 gündür grevde olmalarına karşın, halen sorunlarına çözüm bulunmamış olmasına tepki gösterdi.

İşçi temsilcilerinden Salih Pars, ilgili yasanın değiştirilmesi gerektiğini ve hiçbir belediyede bu sorunun yaşanmaması gerektiğini dile getirdi. Pars, kurulduğundan beri üyesi olduğu Demokrat Parti’den istifa ettiğini, diğer işçi arkadaşlarının da istifa edeceğini söyledi. Pars, çocuklarını bugün okula yollamayacaklarını da sözlerine ekledi.

Yaklaşık iki aydır sürdürdükleri grevden bekledikleri sonuca ulaşamadıklarını belirten Salih Şimşek isimli çalışan da, yasal yollarla bütün mercilere başvuru yaptıklarını ancak çözüm noktasında bir neticeye varamadıklarını söyledi. Bu durumun kendilerini iyice karamsarlığa ittiğini ve artık dayanacak güçlerinin kalmadığını dile getiren Şimşek, yetkililerin biran önce sorunlarını çözmesini istedi.

Şimşek, özellikle çocuklarının uğradığı mağduriyet nedeniyle sağlıklı düşünemeyecek duruma geldiklerini de belirterek “Eğer bir çözüm bulunmayacaksa biz bu ülkeyi terk edelim” dedi.

Bir belediye çalışanı eşi olan Yaşar Bolat da “Başkandan hakkımızı istiyoruz. Azıcık vicdanı varsa anlaşmaya gelsin. Çocuğum hasta tedaviden geri kaldı. Çocuğumun tedavisine geri başlamak istiyorum. Başkanın çocuğu hasta olsa tedavisi için gitmedik yer kalmaz. Yalvarıyorum, yeter artık anlaşmaya gelsin” diyerek çaresizliğini anlattı.

Emine Kılıç isimli bir başka eş de dört aydır aç olduklarını dile getirerek şunları söyledi:
“Birkaç yardım severin yardımlarıyla geçinmeye çalışıyoruz. Ancak bu yardımlarla olmuyor. Sadece yeme içme değil çocukların okul ihtiyaçları var alamıyoruz. Sigorta kartımız yok. Dört aydır alamıyoruz. Dar gelirli kartını da sigortalı olduğumuz için vermiyorlar. Doktora, hastaneye çocukları götüremiyoruz. Ne yapalım Rum tarafına mı iltica edelim. Çocuklarım evlatların dedin başkan. Çocukların aç, sen evde nasıl uyuyorsun?”    

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.