1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. 'ÇOCUKLARIN YEMEĞİNE TUZ ATMAYIN'
'ÇOCUKLARIN YEMEĞİNE TUZ ATMAYIN'

'ÇOCUKLARIN YEMEĞİNE TUZ ATMAYIN'

Türk halkının günde 17-18 gramlık tüketimle dünyada en fazla tuz tüketen halkların başında geldiğini belirten uzmanlardan annelere uyarı var.

A+A-

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çamsarı, annelerin çocuklarının yemeklerine kesinlikle tuz atmamaları gerektiğini söyledi.

Prof. Çamsarı, Türk halkının günde 17-18 gramlık tüketimle dünyada en fazla tuz tüketen halkların başında geldiğini belirtti. Tuzun fazla tüketilmesinin böbrek, kalp ve damar sağlığı açısından büyük sorunlara yol açabildiğini ve yüksek tansiyona neden olduğunu anlatan Prof. Dr. Çamsarı, bu tüketimin çocukluktan itibaren verilecek eğitimle aşağı çekilebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Çamsarı, ''Anneler çocuklarına kesinlikle tuzu öğretmemeli. Yemeğine tuz atmamalı. Çocuk yediği yemekte tuz var mı yok mu bilmez. Çocuk yumurta yediği zaman (Bunun tuzu var mı) diye sormaz, bilmez bile. Üstüne tuz dökerken onu öğrenir ve daha sonra yediğinde tuzun konulmasını ister. Öğretmenler de tuz konusunda çocukları eğitmeli'' dedi.

 

Kaynak: ntvmsnbc

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.