1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOCUKLARINA KAVUŞMAK İÇİN AÇLIK GREVİ!
ÇOCUKLARINA KAVUŞMAK İÇİN AÇLIK GREVİ!

ÇOCUKLARINA KAVUŞMAK İÇİN AÇLIK GREVİ!

Çocuklarını geri istiyorlar;

A+A-

 

Tarım çifti çocuklarını geri istiyor

Çocukları devlet korumasına alınan ve SOS’te barındırılan Ersan Tarım ve Zekiye Tarım çocuklarını geri almak için başlatmış oldukları açlık grevinde ikinci günü geride bıraktı

Uzun süre uyuşturucu tedavisi gören ve 3 yıl önce karıştığı adli bir olay nedeniyle 9 ay hapis yatan Ersan Tarım, hapis yattığı dönemde SOS’e verilen çocuklarını geri almak için 2 yıldır mücadele ediyor. Alayköy’de yaşayan ve geçirdiği sağlık problemleri nedeni ile özürlü statüsünden emekli 36 yaşındaki Ersan Tarım ile eşi Zekiye Tarım 3 yıldan beridir SOS Çocukköyü’nde barınan biri kız biri erkek iki çocuğunu geri alabilmek için Cumhuriyet Meclisi önünde açlık grevi başlattı.

Perşembe gününden beri açlık grevinde olan Ersan Tarım’a önceki gün de eşi Zekiye Tarım katıldı. Meclis önünde “ya çocuklarımız, ya tabutlarımız” ve “çocuklarımızı alana kadar açlık grevi yapacağız” yazılı pankart açan Tarım çifti, yaşadıkları sıkıntıların artık sona erdiğini ve çocuklarını geri almak istediklerini söyledi.

“Yuvamı istiyorum”

3 yıl önce yaşadığı bazı problemler nedeni ile mahkemelik olduğunu söyleyen Ersan Tarım, 7 yıl boyunca çocuklarına kendilerinin baktığını söyledi. Ersan Tarım, 3 yıl önce mahkeme kararı ile 9 ay hapis yattığını anlatarak bu süre içerisinde eşi Zekiye Tarım’ın Lapta Huzurevi’nde barındığını çocuklarının ise SOS’e verildiğini anlattı. Tarım iki gün önce eşi ile başlatmış olduğu açlık grevi ile ilgili ise hiçbir yetkilinin kendileri ile ilgilenmediğini öne sürdü.

Tarım sözlerine şöyle devam etti: “Meclis’in önünde başlatmış olduğumuz açlık grevinin 2. gününü geride bıraktık. Biz çocuklarımızı alana kadar buradan bir yere ayrılmayacağız. Başımdan güzel şeyler geçmedi ama bitti. Çalışırım çocuklarıma ben bakarım. Çöp toplarım, bakır toplarım ellerim nasır tuttu. Yuvamı geri istiyorum, çocuklarımızı versinler onları çok özledik” dedi.

Çocuklarını aç bırakmamak için bakır topladığını söyleyen Tarım, ellerinin nasır tuttuğunu söyledi

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.