1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çocuklarını Spor Yapmaya Zorlayınca...
Çocuklarını Spor Yapmaya Zorlayınca...

Çocuklarını Spor Yapmaya Zorlayınca...

Baba 2 çocuğuna spor yapmaları konusunda baskı yapınca...

A+A-

Çocuklarını spor yapmaya zorlayan babaya 9 ay hapis

İtalya'da kilolu 2 kızını zayıflamaları için kayak yapmaya ve sağlıklı beslenmeye zorlayan bir baba, 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

Torino kentindeki bir mahkeme, ülke tarihinde benzer örneği olmayan bir karara imza attı. Söz konusu dava, 2011 yılında bir annenin, boşanmış olduğu 2 kızının babasını savcılığa şikayet etmesiyle başladı.

Annenin iddiasına göre, son zamanlarda çok kio alan kızları, sık sık kalmaya gittikleri babaları tarafından kayak yapmaya ve makrobiyotik tarzı beslenmeye zorlandı.
Söz konusu anne artık çocuklarının, kendilerine "şişman" diyen ve bu konu hakkında ağır ifadeler kullanan babalarının baskısına dayanamadığını iddia ederek, soluğu savcılıkta aldı.

Bunun üzerine yargılanmaya başlanan 53 yaşındaki baba hakkında, çocuklarına kötü muamele ettiği ve onların ruhsal dengesini bozduğu gerekçesiyle 9 ay hapis cezasına hükmedildi.

Savunmasını, "Sadece kızlarımın sağlığını düşünüyordum" üzerine kuran ve aldığı cezayı doğru bulmayan babanın, bu kararı temyize götüreceği kaydedildi.
Ülkede eşi bulunmayan bu kararın emsal olabileceği öne sürülüyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.