1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Çocuklarınızda dikkat edin! İleride kansere neden olabiliyor
Çocuklarınızda dikkat edin! İleride kansere neden olabiliyor

Çocuklarınızda dikkat edin! İleride kansere neden olabiliyor

Çocuklarınızda dikkat edin! İleride kansere neden olabiliyor

A+A-

Ebeveynler çocuklarının doymadığını düşünerek fazla yemek verebiliyorlar. Ancak verilen fazla yemekler çocuklarda fazla kilolara neden oluyor. Yenilen yemekler alışkanlığa dönüşerek çocukların kilolarının verilmesini gün geçtikçe daha zor hale getiriyor. Çocuklarda tatlı olduğu düşünülen bu kilolar ileride kansere neden olabiliyor.

Fazla kilonun birçok hastalığın oluşumunda etkisi olduğu biliniyor. Kilo hem görüntü olarak hem de sağlık olarak olumsuz durumlara yol açıyor. Küçük çocuklarda görülen kilolar toplum tarafından zararsız ve tatlı görülse de ileride ciddi sorunların oluşmasına yol açıyor. Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, erişkinlerde aşırı kilolu yani obez olmanın bağırsak, böbrek, meme kanseri dahil birçok kanserle ilişkili olduğunu söyledi. Obezite olanların sayısı beslenme alışkanlıklarının değişmesi, hazır gıdalara gösterilen ilginin yükselmesi nedeniyle gün geçtikçe artıyor.

1-239.webp

FAZLA KİLOLU ÇOCUKLARDA KANSER RİSKİ ARTIYOR

Çocukluk döneminde fazla kilolu olmanın birçok sağlık problemini beraberinde getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Coşkun, şu bilgileri verdi: "Yetişkin dönemde kanser riskine neden olduğunun gösterilmesi son derece önemli. Daha da önemlisi ergenlik ve sonrası dönemde ideal kiloya ulaşılsa dahi çocukluk dönemindeki obeziteye bağlı olarak artmış kanser riski devam ediyor. Bu nedenle ailelerin çocukluk döneminde kilo kontrolüne dikkat etmeleri son derece önemli. Bizim toplumuzda maalesef kilolu çocuk sağlıklıdır şeklindeki yanlış yaklaşım bazen kabul görüyor. Anneanne ve babaannelerin çocuk bakma dönemlerindeki bu inanışları da obeziteyi tetikliyor. Halbuki gerek çocukluk gerekse erişkin döneminde sağlıklı olmanın yolu ideal kilo kontrolünden geçiyor. Gerek egzersiz gerekse beslenme düzenimizle çocukluktan itibaren bunu sağlamaya çalışmalıyız."

2-172.webp

Haberler.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.