1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. COĞRAFİK İSİMLER YASASINA DÜZENLEME
COĞRAFİK İSİMLER YASASINA DÜZENLEME

COĞRAFİK İSİMLER YASASINA DÜZENLEME

Güney Kıbrıs’ta geçen yıl yürürlüğe giren yasa.. bu yasağı çiğneyenlere beş yıla kadar hapis cezası ve/veya 50 bin Euro para cezası uygulanıyor.

A+A-

Güney Kıbrıs’ta geçen yıl yürürlüğe giren ve Kıbrıs’taki coğrafik isimlerin Rum hükümeti tarafından belirlenen şeklinden farklı kullanımlarına ceza verilmesini öngören yasa tasarısında “düzenleme” yapıldığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs’ta coğrafik isimlerin yazılışına ilişkin kanuna getirilen yeni ek düzenlemenin uygulanmakta olduğunun duyurulduğunu yazdı.

Habere göre açıklamada, yeni ek düzenlemeye göre, 1987 yılında Kanada’nın Montreal kentinde gerçekleştirilen “Coğrafik İsimlerin Basımı” konulu beşinci BM toplantısında Güney Kıbrıs tarafından sunulan “Yer İsimleri Sözlüğü’nde  (‘Gazetteer’)”, gerek Yunanca gerekse Türkçe olarak yer alan coğrafik isimlerle yer isimlerinin dışında isimler içeren, basılı ya da dijital her türlü harita, belge, kitap ve diğer belgelerin Güney Kıbrıs’ta basılması, dağıtımı ve ticareti yasaklanıyor.

Habere göre, bu yasağı çiğneyenlere beş yıla kadar hapis cezası ve/veya 50 bin Euro para cezası uygulanıyor.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.