1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOK BEĞENİLDİ
ÇOK BEĞENİLDİ

ÇOK BEĞENİLDİ

Erenköy Lisesi 2013-2014 öğretim yılı “Müzik, Dans ve Spor Başarı Gecesi”, önceki akşam Erenköy Lisesi’nde gerçekleştirildi.

A+A-

Geceye, KKTC Meclis Başkanı Siber Sibel, İskele Polis Müdürü Şengül Kadı, İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Yenierenköy Muhtarı Vahibe Özkasırga, Erenköy Lisesi Müdürü Betül Yıkıcı, bölge okul müdürleri, Erenköy Lisesi Okul Aile Birliği yetkilileri katıldı.

Gece ilk olarak Atamızın ve aziz şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Okul öğrencilerinin sunduğu gecede, geceye emeği geçenlere teşekkür edildi.

Gecede, dans gösterileri, şarkı dinletileri, koro ve konser yer alırken, ayrıca KKTC Orta Kız Voleybol ikincisi  Erenköy Lisesi voleybolcuları, KKTC Şampiyonu Erenköy Lisesi Orta erkek voleybolcularına başarı belgeleri, KKTC Şampiyonu Erenköy Lisesi Lise Kız Voleybol Takımı, KKTC Şampiyonu Erenköy Lisesi Lise Erkek  Voleybol Takımı, Satranç alanında KKTC birincisi olan ve Türkiye’de KKTC ve okulu temsil eden İsmet Alnur’a ve Milli Eğitim Bakanlığı KKTC Genç Kız Üç Yüz Metre Engelli Atletizm Yarışması’nda Habibe Nuryaman, KKTC üçüncüsü gelerek başarı belgeleri  takdim edildi.


Siber: Erenköy Lisesi öğrencileri geleceğin büyükleri olacak

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Erenköy Lisesi’nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, okulu yakından görmek, öğrencileri yakından tanımanın ayrı bir mutluluk olduğunu dile getirdi. Siber, kısa bir süre önce Erenköy Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin kendisini ziyaret ettiğini de kaydederek, öğrencilerle çok güzel sohbet ettiklerini söyledi.

Siber, öğrencilerin Meclis’i takip etmelerini ve neler olduğunu öğrenmelerini isteklerini dile getirerek, ileride özellikle kızların siyasette yer alabileceğini sohbetlerde gördüğünü belirterek, geceyi hazırlayan herkese teşekkür etti.

Yıkıcı: Öğrencilerimizin hem eğitim hem de sanatsal alanda gelişmesi önemli

Erenköy Lisesi Müdürü Betül Yıkıcı, geceye katılan herkese teşekkür ederken, her yıl çeşitli etkinliklerle velilerin karşısına çıktıklarını kaydetti. Yıkıcı, bu yıl KKTC genelinde yapılan müsabakalarda başarı elde etmiş sporculara başarı belgelerinin verilmesini de gerçekleştireceklerini söyledi.

Yıkıcı, Erenköy Lisesi olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin; öğrencilerin kişisel gelişimindeki yerini bildiklerini ve önemsediklerini belirterek, okulda sadece eğitim değil, öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda en iyi şekilde eğitilmelerini sağlamak amacında olduklarını dile getirdi.

Yıkıcı, müzik, resim, dans gibi sanatsal etkinliklerin, öğrenme ve gelişim sürecinde önemli olduğunu belirterek, öğrencinin kendisinin farkında olmasının, kendisine güven duyması, duyarlı olmasının sanat eğitimi ile kazandırıldığını ifade etti.

Yıkıcı, sporun; çocukların iyi yetiştirilmesinde önemli bir araç olduğunu kaydederek, sporun; çocukların yarınlara hazırlanmasında, kötü alışkanlıklardan korunmasında önemli bir rolü olduğunu dile getirerek, eğitimin; çocuklara verilecek en iyi hediye olduğu düşüncesiyle çocuklarımızın farklı yeteneklerini ortaya çıkarabilmek için geceye, 180 öğrencinin katılımının sağlandığını söyledi.

Betül Yıkıcı, gecede emeği geçen öğretmenlerine, velilere, okul aile birliği üyelerine ve öğrencilere teşekkür etti.

 

Serdahoğulları: Başarılarımızla gurur duyuyorum

Erenköy Lisesi Spor Öğretmeni ve voleybol antrenörü Erdinç Serdahoğulları, geceye katılan herkese teşekkür ederken, voleybolda elde edilen başarı öyküsünden bahsederek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullar arası organize ettiği voleybol müsabakalarında tüm kategorilerinde; ortaokul kızlar ve erkekler, liselerde kızlar ve erkeklerde okulu temsil ederek, öğrencilerin bölge ve okullarına zaferler kazandırdığını söyledi.

Serdahoğulları, başarının; öğretmen, öğrenci, Karpaz ve bölgenin eseri olduğunu dile getirerek, bu ortak eserde en büyük sahibin voleybolcular olduğunu vurguladı.

Serdahoğulları, Erenköy Lisesi ailesinin bir parçası olmanın kendisine huzur, mutluluk ve gurur verdiğini kaydederek, bunun nedeninin voleybolcuların görsel ve yazılı basında bölgemizi tanıttığını, ayrıca sosyal ve kültürel faaliyetlerle de gündeme geldiğini, öğrencilerin üniversite de büyük başarı gösterdiklerini vurguladı.

Serdahoğulları, huzurlu olduğunu çünkü voleybolda elde edilen başarılar nedeniyle tüm kapıların kendilerine açıldığını belirterek, aynı inançla çalışmalarına azim ve kararlılıkla devam edeceklerini kaydetti.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.