1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇOK BÜYÜK SAYGISIZLIK”
“ÇOK BÜYÜK SAYGISIZLIK”

“ÇOK BÜYÜK SAYGISIZLIK”

“ÇOK BÜYÜK SAYGISIZLIK”

A+A-

“BU TİP HABERLER AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE TOPLUMUMUZA KARŞI YAPILAN ÇOK BÜYÜK BİR SAYGISIZLIKTIR”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Taşkent Şehitlerini anma törenine katılmadığı ve o esnada “Rum tarafında kahvaltıda bulunduğu” haberlerinin; “asılsız, uydurma ve kasıtlı” olduğunu belirtti.

Burcu, “Bu tip haberlerin yapılması ve aziz şehitlerimizin anılarının istismar edilmesi, hem onların anılarına, hem de onların anılarını yaşatmaya çalışan toplumumuza karşı yapılan çok büyük bir saygısızlıktır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın milli günler ve şehit törenlerine katılım şekline dikkat çekti.

Burcu, şehitleri anma törenleri de dahil olmak üzere törenlerin hangi çerçevede yapılacağına Dışişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan “Milli Günleri Kutlama Komitesi”nin karar verdiğine dikkat çekerek, bu kararın da “Milli Günleri Kutlama Tüzüğü”ne göre verildiğine vurgu yaptı. 

“TÖRENLERE KATILIMI MİLLİ GÜNLERİ KUTLAMA KOMİTESİ BELİRLER”

Milli Günleri Kutlama Komitesi’nin aldığı kararlara uygun olarak Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi’nin, devlet protokolüne göre “törenlere katılması gerekenlere yazılı davetiye gönderdiğini” ifade eden Burcu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bazı törenlere katılması veya bazı törenlere katılmaması durumu bu çerçevede belirlenmektedir” dedi.

Burcu açıklamasına şöyle devam etti:

“Buna göre sayın Cumhurbaşkanımızın 20 Temmuz törenlerine katılması öngörülmekte ama örneğin 15 Ağustos törenlerine katılımı öngörülmemektedir. Aynı şekilde 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası etkinliklerine Cumhurbaşkanı düzeyinde katılım sağlanmakta ve tüm şehitlerimiz anılmaktadır.

“CUMHURBAŞKANIMIZ TÖRENLERİN TÜMÜNE  BÜYÜK BİR ÖZENLE KATILIYOR”

Sayın Cumhurbaşkanımız, yazılı olarak kendisine bildirilen şehitlerimizi anma törenlerinin tümüne büyük bir özenle katılarak, aziz şehitlerimizi her zaman saygı ve minnetle anmakta ve yad etmektedir.

Daha özgür ve daha mutlu bir gelecek için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğilmek ve onları toplumsal bellekte hak ettikleri yere şerefle taşımak hepimizin görevidir.”

“ÇİRKİN BAZI POLİTİK HESAPLARLA AZİZ ŞEHİTLERİMİZ İSTİSMAR EDİLİYOR”

Barış Burcu, ancak son zamanlarda “çirkin bazı politik hesaplarla” aziz şehitlerin hatıralarının istismar edilerek, Cumhurbaşkanının “sanki şehitlerimizi anma törenlerine katılmıyormuş gibi yalan, yanlış ve kasıtlı haberler yapıldığını” kaydetti.

“ÇOK BÜYÜK SAYGISIZLIK”

Bunun en son örneğinin 27 Ağustos tarihinde “Ayna Haber KKTC” isimli haber sitesinde gerçekleştiğini ve bir haberde, Taşkent şehitlerini anma törenine Cumhurbaşkanı’nın katılması gerekirken katılmadığı ve o esnada “Rum tarafında kahvaltıda” bulunduğu şeklinde “yalan ve çirkin bir yayın” yapıldığını belirtti.

Burcu şöyle devam etti:

“Taşkent şehitlerini anma törenine katılması için sayın Cumhurbaşkanımıza KKTC Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi tarafından yukarda belirtilen kıstaslar çerçevesinde herhangi bir davetiye gönderilmemiştir.

Taşkent şehitlerinin anıldığı esnada Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Rum tarafında bir kahvaltıya katıldığı’ da tamamen asılsız, uydurma ve kasıtlı bir haberdir.

Bu tip haberlerin yapılması ve aziz şehitlerimizin anılarının istismar edilmesi hem onların anılarına hem de onların anılarını yaşatmaya çalışan toplumumuza karşı yapılan çok büyük bir saygısızlıktır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.