1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ÇOK GOLLÜ OLMAZ
ÇOK GOLLÜ OLMAZ

ÇOK GOLLÜ OLMAZ

Beşiktaş'ta, takım maksimum seviyede, 80 bin taraftar yanında. G.Saray'da moral motivasyon dipte, camia endişe içinde. Maçın Olimpiyat Stadı'nda olması ise bana göre tabelayı etkiler özellikte: EN FAZLA 2 GOL

A+A-

FORMDA KARTAL, FORMSUZ ASLAN
Beşiktaş çok formda... İnanılmaz bir hava ve özgüven yakalamış durumda... Beşiktaş'ın rakibine göre kredisi var... Ancak G.Saray'da durum çok kritik. Performans anlamında belki de son 3 sezonun en kötü G.Saray'ı diyebiliriz. Real Madrid'e farklı yenilmek takımı ve camiayı psikolojik olarak çok aşağıya düşürdü. Sadece saha içi değil saha dışı sorunlar da artık aleni şekilde tartışılıyor, konuşuluyor. Haliyle bunlar da takımı etkileyecektir. Yani bir tarafta rahat, seriye bağlamış bir Beşiktaş, diğer yanda kazanmaktan başka çaresi olmayan G.Saray...

TAKIM OYUNU, KALİTELİ AYAKLAR
Beşiktaş, Fernandes önderliğinde inanılmaz bir takım oyunu sergiliyor... Ayrıca skora etki eden bir çok ismi formda. Almeida olsun, Olcay olsun, Atiba olsun havasını bulmuş durumda. Kalede de Tolga gibi kaliteli bir isme sahip. Siyah-Beyazlılar takım olarak Bursa karşısında fizik gücünü ve iştahını gösterdi. Beşiktaş'ta takım oyunu ön plana çıkarken Galatasaray'da bireysellik ve yetenekli isimler dikkat çekici. Drogba, Sneijder, Burak gibi her an skoru değiştirebilecek futbolculara sahip. Her ne kadar moral motivasyon iyi olmasa da kaliteli isimler avantaj.

TARAFTAR ETKİSİ, OLİMPİYAT EKSİSİ
Öncelikle maçın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda olması derbi adına olumsuz bir durum. Çünkü o stadın futbol oynamaya elverişli bir ortamı yok. Ancak Beşiktaş taraftarı takımları adına çok önemli bir itici güç olacaktır. Yaklaşık 80 bin kişinin desteğini düşünürseniz bu başlı başına zaten ayrı bir motivasyon sağlayacaktır. Beşiktaşlı futbolcular adına önemli bir artı diye düşünüyorum. G.Saraylı oyuncuların ise bu atmosferden olumsuz etkileneceğini pek sanmıyorum. Çünkü hepsi tecrübeli ve bu tarz ortamları daha önce görmüş ve yaşamış isimler. 

GÜZEL VE ZEVKLİ ANCAK...
Bu tarz derbiler hiçbir zaman takımların genel durumuna göre yorumlanacak maçlar değildir. Çünkü oyuncular hangi ruh hali içerisinde olursa olsun bu maçlara farklı hazırlanılar. Beşiktaş maksimum seviyede ve haliyle 1 adım önde ancak Galatasaray da bunu çıkış, kötü gidişe son verme şansı olarak görüyor. Onlar için bır fırsat. İki takımın da kazanmak istemesi derbiyi güzel, zevkli ve kaliteli hale getirecektir. Ancak maçın futbol için elverişli olmayan Olimpiyat Stadı'nda olması nedeniyle çok gollü geçeceğini düşünmüyorum. Tahminim 1 veya en fazla 2 gollü bir derbi olacağı yönünde.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.