1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOK KATLI BİNALAR İHTİYAÇTIR
ÇOK KATLI BİNALAR İHTİYAÇTIR

ÇOK KATLI BİNALAR İHTİYAÇTIR

Çok katlı binalar ihtiyaçtır

A+A-

Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, çok katlı binalar konusunda ezber bozan açıklamalarda bulundu:
TOPRAK ÖNEMLİ: Yiğitcan: Çok katlı bina, daha fazla yeşil, daha çok toprak demektir. Her yerde 2 kat yapalım dersek 10 sene sonra bu memlekette bina yapacak yer kalmaz. Maalesef, yükselmek zaman zaman ihtiyaçtır ve her ülke bunu uyguluyor
KENDİLERİ YAPTI, İSYANA BAŞLADI: Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan: Şikayet eden arkadaşlarımız oldu. Bu arkadaşların birçoğunun Girne’de çok katlı bina sahipleri olduğunu biliyorum. Bir şehirde siz çok katlı binaya karşı iseniz önce kendiniz yapmayacaksınız
GİRNE GELİŞİYOR: Yiğitcan, Girne’de yapılanların yüzde yüz doğru olduğu iddiasında olmadığını ancak kentin gelişmesinin de kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yiğitcan, Girne’de elektrik sorununun halledilebileceğini, su sorunu olmadığını, sadece trafik açısından tedbir alınması gerektiğini belirtti
Duygu ALAN

UBP hükümeti döneminde, yürürlüğe konan “10 kata kadar apartman yapılabilir” emirnamesi ile Girne’de son 5 yılda 25 adet 10 katlı bina inşa edildi.

Girne’de sayıları her geçen yıl artan 10 katlı binalar, şehrin dokusunu bozarken bu yapılar nedeni ile ortaya çıkan otopark, yeşil alan ve benzeri sorunlar şehirde yaşamı zor hale getirdi.

Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan ise çok katlı binalar konusunda ezber bozan açıklamalarda bulundu.

 “Yükselmek zaman zaman ihtiyaçtır ve her ülke bunu uyguluyor” diyen Yiğitcan, “Bir parselde iki tane 4 katlı bina yapılacağına 1 tane 8 katlı bina yapılmasının önünün açılması daha doğru. Çok katlı bina, daha fazla yeşil, daha çok toprak demektir. Her yerde 2 kat yapalım dersek 10 sene sonra bu memlekette bina yapacak yer kalmaz” diye konuştu.

Yiğitcan: Şikayet edenlerin çoğunun 10 kat binası var

Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, çok katlı yapılardan şikayet edenlerin çoğunun 10 katlı bina sahipleri olduğunu öne sürerek, “Son emirname değişikliği ile ilgili 2 bölgede toplantıya gittiğimde otellerin çok katı ile ilgili şikayet eden arkadaşlarımız oldu. Bu arkadaşların birçoğunun Girne’de çok katlı bina sahipleri olduğunu biliyorum. Bir şehirde siz çok katlı binaya karşı iseniz önce kendiniz yapmayacaksınız. ‘Ben yaparım ama bu vakitten sonra katlar düşürülsün’ denemez” diye konuştu.
“Yoğunluklar hesaplanarak yükselmek ihtiyaçtır”

Girne’de “10 kata kadar apartman yapılabilir” emirnamesinin 2010 yılında alınmış bir karar olduğunu belirten Yiğitcan, şunları söyledi: “Devlette süreklilik vardır ve ben bu kararı sorgulamam. Doğru ya da yanlış olduğu noktasında bir ifade kullanmam. Çünkü toplantılarda ben de bulundum” dedi.

Türkmen Yiğitcan, şunları söyledi:

“Bir parselde iki tane 4 katlı bina yapılacağına 1 tane 8 katlı bina yapılmasının önünü açalım diye düşündük. Bu daha fazla yeşil daha fazla topraktır. Dünyanın birçok yerinde kıt kaynak olan yerlerde yüksek binalar inşa edilir. Bizde de toprak kıt kaynaktır. Yüksek binalardan kopmamak gerektiğine, yükselmenin aşağıda daha fazla yer bırakacağına inanıyorum ama bu yapılar da yoğunluklar hesaplanarak yapılmalıdır.

Her yerde 2 kat yapalım dersek 10 sene sonra bu memlekette bina yapacak yer kalmaz. Yükselmek zaman zaman ihtiyaçtır. Çok katlı binalara karşı olmanın anlamını anlamış değilim. Bu bir öngörü ise bilimsel veri ile birileri sizin fikirlerinizi çürütmek zorundadır. Siz bilimsel bir veri ortaya koymadığınız sürece konu tartışmaya her daim açıktır.”
“Trafik rahatlayacak”

Türkmen Yiğitcan, Girne’de yapılanların yüzde yüz doğru olduğu iddiasında olmadığını ancak kentin gelişmesinin de kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Girne’de yoğun yapılaşmanın Oscar Otel ile Eziç Restoran arasında Beyaz Bölge olarak tanımlanan kısımda olduğunu belirten Yiğitcan, “buralardaki yapılaşma altyapı ile ilgili sıkıntılar getirir bu da daha çok trafik yönünde olur. Su sıkıntısı yoktur, elektrik bir şekilde çözümlenebilir” dedi.

Bölgedeki sıkıntının sadece yolların aynı kalması hasebi ile yaşandığını ifade eden Yiğitcan, “Oradaki handikap Girne’de açılmış arsalardan şu anda yolları çok daha genişletme şansının olmamasıdır. Ancak Doğu Çevre Yolu yapıldığı anda trafik nispeten rahatlayacaktır” diye konuştu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.