1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇOK KÜLTÜRLÜ BİR KIBRIS’TA EĞİTİMİN ROLÜ”
“ÇOK KÜLTÜRLÜ BİR KIBRIS’TA EĞİTİMİN ROLÜ”

“ÇOK KÜLTÜRLÜ BİR KIBRIS’TA EĞİTİMİN ROLÜ”

Kıbrıs Akademik Diyalog ve Lefkoşa Üniversitesi Kültürlerarası Kıbrıs Merkezi tarafından, 29 - 30 Kasım tarihleri arasında “Çok Kültürlü Bir Kıbrıs’ta Eğitimin Rolü” konulu konferan düzenlenecek.

A+A-

BU KAPSAMDA KÜLTÜREL AKTİVİTELER DE YAPILACAK

Kıbrıs Akademik Diyalog ve Lefkoşa Üniversitesi Kültürlerarası Kıbrıs Merkezi tarafından, 29 - 30 Kasım tarihleri arasında “Çok Kültürlü Bir Kıbrıs’ta Eğitimin Rolü” konulu konferan düzenlenecek.

Verilen bilgiye göre, Güney Kıbrıs’taki Lefkoşa Üniversitesi (University of Nicosia)’da yer alacak konferans boyunca eğitimin zaman içinde nasıl değiştiği ve bunun Kıbrıs’taki çok kültürlülükle olan ilişkisi tartışılacak.

Konferans boyunca ayrıca, eğitimin barış içinde yaşamdaki rolü ile Kıbrıs’taki güncel sorunlardaki yeri irdelenecek.

Konferansın açılış konuşmacıları arasında Panayiotis Persianis, Meltem Onurkan Samani, Tony Gallagher, Kenan Çayır ve Matthew Lange yer alacak.

Konferans özellikle akademisyenler, eğitimciler, öğrenciler, yazarlar, sanatçılar, gazeteciler, sivil toplum örgütlerinde çalışanlar ve konularla ilgili herkese açık olacak.

KÜLTÜREL AKVİTİLER DÜZENLENECEK

Bunun yanında; 25, 26, 27 ve 28 Kasım’da saat 18.30’da, Lefkoşa Ara Bölge’de bulunan Goethe-Institut’ta kültürel aktiviteler düzenlenecek.

BARIŞ KÖPRÜSÜ ETKİNLİKLERİ

25 Kasım’da fotoğraf sergisi, müzik performansları, geleneksel dans aktiviteleri ve Barış İçin Kadınlar İnisiyatifi Federasyonu tarafından “Barış Köprüsü” etkinlikleri düzenlenecek.

26 Kasım’da klasik müzik konseri, 27 Kasım’da şiir okuma ve müzik dinletisi, 28 Kasım’da film gösterimi etkinliği yapılacak.

MAĞUSA SURİÇİNE GEZİ

Ayrıca, 1 Aralık’ta arkeolog Anna Marangu’nun rehberliğinde, Mağusa Suriçi ile ilgili bir gezi etkinliği düzenlenecek.

Etkinlik, Avrupa Komisyonu Eğitim, Kültür, Çokdillilik ve Gençlik’ten sorumlu üye Andrulla Vasiliu himayelerinde gerçekleştirilecek.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Etkinlik ile ilgili daha fazla bilgi için www.cadcyprus.org ya da Kıbrıs Akademik Diyalog’un resmi Facebook sitesi www.fb.com/CyprusAcademicDialogue veya Lefkoşa Üniversitesi, Kültürlerarası Kıbrıs Merkezi sitesi http://www.unic.ac.cy/research/affiliated-institutions-business-links/academically-affiliated-institutions/cyprus-center-for-intercultural-studies-ccis/ccis-conferences-and-activities ziyaret edilebilecek.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.