1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'ÇOK PİŞMAN OLDU'
'ÇOK PİŞMAN OLDU'

'ÇOK PİŞMAN OLDU'

'Çok pişman oldu'

A+A-

 

Ercan Devlet Havaalanı’ndan yaklaşık 10 gram uyuşturucu maddeyle giriş yaparken yakalanan 31 yaşındaki Osman Beşe, bir yıl ceza aldı... Osman Beşe’nin avukatı Gamze Topal Ergüçlü, müvekkilinin mahkemeden özür dilediğini söyledi
 
Emine UYSAL

Ercan Devlet Havaalanı’ndan 9 Aralık’ta yaklaşık 10 gram uyuşturucu maddeyle giriş yapan Osman Beşe, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kanunsuz uyuşturucu madde (kokain) ve (hintkeneviri) ithal ve tasarrufu” suçlamasıyla dört ayrı davadan itham edilen Osman Beşe, aleyhine getirilen davaları kabul etti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia Berkut Barkın’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Aliye Özçınar ve avukat Gamze Topal Ergüçlü hazır bulundu.

 

Savcı, olgu ve emareleri sundu…

Savcı Aliye Özçınar, Osman Beşe’nin ülkemize tatil amaçlı gelmeden bir gün önce İstanbul- Bakırköy’de ismini bilmediği bir şahıstan 9 gram 341 miligram hintkeneviri ve 654 miligram kokain alarak 9 Aralık 2015 tarihinde saat 12.15’te Ercan Devlet Havaalanı'ndan giriş yapıp, narkotik köpeğinin tepki vermesiyle yakalandığını belirtti.

Savcı Özçınar, olguların ardından, sanığın gönüllü ifadesi, uyuşturucu madde, analiz raporlarını mahkemeye sundu.

 

Ergüçlü: İşlediği suçtan ötürü çok pişman oldu

Osman Beşe’nin avukatı Gamze Topal Ergüçlü, sanığın işlediği suçtan ötürü çok pişman olduğunu belirterek, mahkemeden özür dilediğini söyledi.

Müvekkilinin 31 yaşında, evli ve 14 aylık bir kız çocuğu babası olduğuna değinen Ergüçlü, müvekkilinin evinin geçimini tek başına sağladığını kaydetti.

Avukat Gamze Topal Ergüçlü, müvekkilinin uzun süreli bir hapislik cezası alması halinde işlerinin bozulabileceğine işaret ederek, eşi ve kızının bu durumdan olumsuz etkileneceğini belirtti.

Ergüçlü, daha önce herhangi bir suça adı karışmayan sanığa, cezasını ülkesinden uzakta çekeceği de dikkate alınarak, mülayim davranılmasını talep etti.

 

En yaygın suç

Dava kararını okuyan Başkan Ömer Güran, sanığı kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Güran, uyuşturucu suçlarının küçücük ülkemizde en yaygın işlenen suçlardan olduğuna işaret etti.

Güran, “Uyuşturucuyla mücadelede Mahkemelerimize önemli bir rol ve görev düştüğü aşikardır. Her kişi ve her kuruluş uyuşturucu madde ticareti, ithali ve tasarrufuna karşı büyük bir hassasiyetle üzerine düşeni yapmalı. Mahkemeler bu tür suçları işleyenlere ibret verici cezalar vermeli” dedi.

Başkan Ömer Güran, yasa koyucunun hintkeneviri ithali için 15 yıla, kokain ithali için 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne işaret etti.

Güran, sanığın ithal ettiği kokain türü uyuşturucu maddenin A sınıfı kategorisinde olan ciddi türlerden olduğuna dikkat çekerek, “Her ne saik altında olursa olsun ülkemize uyuşturucu sokulmasının hoşgörü sınırımızın dışında olduğunun altını çizmekte yarar görürüz” dedi.

Başkan Ömer Güran, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara, cezalandırma ilke ve prensiplerine gözden geçirip, sanığa oybirliği ile bir yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Kıbrıs


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.