1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOK SAYIDA İŞÇİ, 1 MAYISTA YİNE EKMEK PARASI İÇİN ÇALIŞTI
ÇOK SAYIDA İŞÇİ, 1 MAYISTA YİNE EKMEK PARASI İÇİN ÇALIŞTI

ÇOK SAYIDA İŞÇİ, 1 MAYISTA YİNE EKMEK PARASI İÇİN ÇALIŞTI

Ülke genelinde dün çok sayıda işçi

A+A-

Tüm dünyada olduğu gibi dün Kuzey Kıbrıs’ta da kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramında, bazı çalışanlar tatil yapmadı. Ülkedeki bir çok kişi dün piknik alanlarına akın ederken onlar işlerinin başındaydı. “Bize tatil yok” diyen işçiler,  “hayat zor, hele geçim derdi daha da zor, çalışmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Emekçilerin birçoğu, 1 Mayıs günü, içinde bulundukları ekonomik sıkıntılar nedeniyle tatil yapmak yerine çalışmayı tercih ettiklerini belirtti. 

Hacı Mehmet Koruk: 19 yıldır esnafım, otomobil tamir ediyorum, Pazar günleri hariç her gün çalışmak zorundayım, bugün 1 Mayıs ama bize tatil yok, çalışmak zorundayız, ayın 20’ sinde sigorta primlerini vergilerimizi ödememiz gerekiyordu üzerinden 10 gün geçti ödeyemedik, dolayısı ile çalışmak durumundayız, işçi kesimine  bir destek veya çözüm üretilirse seviniriz. 2 yıldır işler çok kötü.

İzzet Tat: 10 yıldır oto tamirciliği yapıyorum. Bu iş artık benim mesleğim oldu. Mesleğimi icra etmekten de keyif alıyorum, 1 Mayıs’ ın tatil olması benim için önemli değil ben sevdiğim işi yapıyorum ve keyif alıyorum. Bırakalım başkaları gitsin mangal yaksın, ben halimden memnunum.

Can Karataş: 16 yaşıdayım, 6 yıldan beri yaz aylarında gelip çalışmaktayım, yavaş yavaş bir şeyler öğreniyorum, çalışmaktan da keyif alıyorum, herkesin de 1 Mayıs işçi bayramını kutluyorum.

Hüseyin Dikmen: 11 yıldır taksicilik yapıyorum, bize tatil yok, ne yılbaşı ne bayram ne haftasonu nede 1 Mayıs, biz sürekli çalışmak zorundayız, ev geçindirmek kolay değil, ekmek aslanın ağzında.

Ahmet Yılmaz: Bugün 1 Mayıs ama biz çalışıyoruz, ülkede geçim sıkıntısı var, dolayısı ile tatil artık lüks. Herkesin de 1 Mayıs işçi bayramını kutluyorum.

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.