1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇOK TEHLİKELİ
ÇOK TEHLİKELİ

ÇOK TEHLİKELİ

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Yönetim Kurulu petrol kazasının yaşandığı Kalecik’te incelemelerde bulundu ve toplantı düzenledi.

A+A-

HALK SAĞLIĞI UZMANI ÇAĞATAY GÜLER’İN KATILIMIYLA YAPILAN TOPLANTIDA, ÇALIŞTAY DÜZENLENMESİ KARARLAŞTIRILDI

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Yönetim Kurulu petrol kazasının yaşandığı Kalecik’te incelemelerde bulundu ve toplantı düzenledi.

İncelemelerin ardından interaktif bir toplantı düzenleyen Birlik yetkilileri, benzeri bir sızıntının yaşanmamasını sağlamak ve yaşanması halinde hazırlıklı olmak için ne yapılabileceği konusunda çalıştay düzenleneceğini açıkladı.

KKTB Genel Sekreteri Dr. Özlem Gürkut’un yaptığı yazılı açıklamaya göre, KKTB Yönetim Kurulu, halk sağlığı danışmanı Prof. Dr. Çağatay Güler, Çevre Platformu yetkilileri ve Turizm ve Çevre Bakanı Mehmet Harmancı ve bakanlık yetkilileri eşliğinde Kalecik'te yaşanan petrol kazası sonrası etkilenen bölgelerde incelemeler yapıp, bilgi alışverişinde bulundu.

Kaza sonrası kirliliğin en çok görüldüğü yerlerden biri olan Thalassa sahilinde sürdürülen temizlik çalışmalarının yerinde incelenip yetkililerden bilgi alındığını ifade eden Gürkut, petrol dökülmeleri sonrası yapılması gerekenler ve izlenecek yol haritası hakkında bilimsel bir konferans düzenlendiğini de kaydetti.

Gürkut’un verdiği bilgiye göre, dün saat 18.00’de KTTB merkez binası konferans salonunda yer alan konferansa, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı yetkilileri, üniversitelerden temsilciler, çevre ile ilgili örgüt yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda Prof. Dr. Çağatay Güler,  KTTB yönetim kurulu üyelerinin ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

Toplantı sonunda, benzeri bir olayın tekrarlanmamasını sağlamak ve tekrarlanması halinde hazırlık olmak için neler yapılabileceği hakkında paydaş örgüt ve bilim insanlarının da katılımıyla, bir çalıştay düzenlenmesine ve bilimsel kılavuzlar hazırlanmasına karar verildiği açıklandı.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.