1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇOK YOĞUNUZ İLGİLENEMEYİZ” DERKEN?
“ÇOK YOĞUNUZ İLGİLENEMEYİZ” DERKEN?

“ÇOK YOĞUNUZ İLGİLENEMEYİZ” DERKEN?

Kimin umurunda...

A+A-

 

Dikmen Belediyesi’ne bağlı Pınarbaşı (Kırnı) köyünde sokak lambaları yaklaşık iki haftadır yanmıyor. Havanın kararmasıyla birlikte Pınarbaşı köyü de karanlığa bürünüyor. Köy halkı, sokak lambalarındaki arızalarla ilgili gerekli yerlere şikâyette bulunsa da bir yanıt alamadı.

“Köy hayatında yapılabilecek en güzel şeylerden biri de akşamüzeri olunca yürüyüşe çıkmaktır. Ancak sokaklar kapkaranlık. Dışarıya çıkmaya korkar olduk”  şeklinde konuşan köy halkı, bir an önce sokak lambalarındaki arızanın giderilmesini istedi.

ygn.jpg

“Çok yoğunuz ilgilenemeyiz”

Elektrik Kurumu’nu aradıklarını söyleyen vatandaşlar,  “Çok yoğunuz ilgilenemeyiz” cevabı aldıklarını kaydetti. Vatandaşlar, “Biz boş yere mi aydınlatma parası ödüyoruz? Yoksa gözlerden uzak bir bölgede olduğumuz için mi bu şekilde bir davranış sergiliyorlar” diyerek yetkililere seslendi. Vatandaşlar, sokak aydınlatmalarından belediyenin sorumlu olduğu dönemlerde bu gibi sorunlarla karşılaşmadıklarını ifade ederek, Elektrik Kurumu’nun bu umursamaz tavrına isyan etti

“Biz bu göreve talibiz”

Öte yandan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi bu tür şikâyetlerin Dikmen Belediyesi’ne bağlı tüm köylerden hemen her gün geldiğini belirterek, Elektrik Kurumu’nun bu arızalara yetişemediğini, bu nedenle de insanların çok sık karanlıkta kaldığını söyledi. Çelebi, sokak lambalarının Dikmen içerisinde gündüz saatlerinde de yandığına dikkat çekerek köylerde gece sokak lambalarının yanmadığına dikkat çekti. “Biz bu göreve talibiz” diyen Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, daha önce Elektrik Kurumu’yla görüşüp sokak lambalarının bakım onarımlarına talip olduklarını ifade ederek, bu taleplerinden olumlu bir sonuç çıkmadığını ekledi.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.