1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇOLUK ÇOCUK DIŞARIDA SABAHLADI
ÇOLUK ÇOCUK DIŞARIDA SABAHLADI

ÇOLUK ÇOCUK DIŞARIDA SABAHLADI

Çoluk çocuk dışarıda sabahladı

A+A-

Portakal kesmek için ülkemize gelen ve işlerini bitirdikten sonra ülkelerine geri dönmek için Girne Turizm Limanı’na giden işçiler, eşyalarını yükledikleri TIR’ların gümrük memurları tarafından incelenmek istenmesiyle zor anlar yaşadı.

İşçilerin, ülkeye gelirken getirdikleri eşyalar ile giderken götürdükleri eşyaların karşılaştırmasını yapmak isteyen memurlar, TIR’ların gemiye girmesine izin vermedi. TIR’ların boşaltılıp incelenmesini bekleyen işçilerin bir kısmı terminalde, bir kısmı ise dışarıda uyuyarak gemiye binmeleri için sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

Ülkeye işçi getiren şirketlerin sahipleri, yaşanan bu durumdan şikayet etti. İşçilerin eşyalarını taşıyan TIR’ların iki günde yüklendiğini anlatan işverenler, bir saat içerisinde TIR’ın boşaltılmasının mümkün olmadığını söyledi.   

TIR’a yükleme yapılırken, gümrük memurlarının inceleme yapması gerektiğini savunan işverenler, “Bize daha önce bildirselerdi, ona göre önlemimizi alırdık. 400 insan mağdur olmazdı” dedi.
Öte yandan, adını açıklamak istemeyen bir gümrük memuru, işçilerin ülkeye gelirken ve giderken tasarruflarında bulunan eşyaların gümrüğe beyan edilmesi gerektiğini hatırlattı.

7 TIR 2 günde yüklendi
Ülkeye işçi getiren Enver Turay, yaklaşık 400 işçinin eşyalarının 7 TIR’a iki günde yüklendiğini söyledi. Enver Turay, limana önceki gün saat 15.00’te geldiklerini ancak gece yarısı kendilerine bir saat içerisinde TIR’ların boşaltılıp inceleneceğini söylendiğini dile getirdi. Turay, eğer TIR’ların inceleme işlemleri yetişmezse, pazartesi gününe kadar beklemek zorunda kalacaklarını ifade etti.
Bir diğer işveren ise Hasan Özparlak ise TIR’lara eşyalar yüklenirken, gümrük memurlarının neden görev yapmadığını sordu. Özparlak, Gemikonağı’nda gümrük memuru olduğunu belirterek, gümrük memurunun gözetiminde TIR’lara yükleme yapılabileceğini dile getirdi.
Yaklaşık 400 işçiyi otobüslerle limana getirdiklerini anlatan Özparlak, tüm eşyalarını toplayan işçilerin nerede konaklayacağını da sorguladı.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.